Mike Foppen tijdens NGA 2017. (Foto Renée Tijdink)
Mike Foppen tijdens NGA 2017. (Foto Renée Tijdink)

Topatleten bij Next Generation Athletics

Nijmegen - Next Generation Athletics (NGA) verwelkomt vrijdagavond 8 juni topatleten tijdens de 19e editie van de atletiekwedstrijd voor middellange afstanden. Die wedstrijd is op de atletiekbaan aan de Heemraadstraat in Nijmegen. Nederlandse toppers als Maureen Koster (5000 meter), Richard Douma (1500 meter) en Sanne Verstegen (800 meter) proberen tijdens Next Generation Athletics de limiet te halen voor deelname aan het EK Atletiek. Dat heeft plaats van 7 tot en met 12 augustus in Berlijn.

Ook Nijmeegs toptalent Mike Foppen van Team Zevenheuvelen staat aan de start bij Next Generation Athletics. Foppen heeft tot doel zich te kwalificeren voor het EK op de 1500 meter, hiervoor moet hij onder de limiet van 3.39.00 minuten zien te geraken. Zijn huidige PR op de 1500 meter is 3.42.76 minuten. Foppen heeft vertrouwen dat dit goed moet komen: "Ik ben op trainingsstage geweest in Portugal om me voor te bereiden, en daarnaast ben ik in januari 3 weken naar Zuid-Afrika gegaan om een goede basis te leggen." Naast de EK limiet lopen heeft Foppen ook als ambitie "te genieten van de wedstrijd".

Om Nederlandse atleten optimaal te faciliteren in het behalen van een limiet, zet de organisatie achter NGA een sterk internationaal veld neer. Met onder andere de deelname van Jeroen Dhoedt uit België, Thiago André uit Brazilië (beide 1500 meter), Christina Hering uit Duitsland en René Eykens uit België (beide 800 meter) zijn er tijdens NGA vele nationale en internationale topatleten voor publiek aan te moedigen.

Ook junioren en senioren komen tijdens NGA 2018 in actie. Talenten kunnen zich naast het EK ook kwalificeren voor het WJK Atletiek in Tampere.

Voor meer informatie en wedstrijdprogramma: www.nijmegenglobalathletics.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden