alle deelnemers aan de actie met de totaalopbrengst van alle acties
alle deelnemers aan de actie met de totaalopbrengst van alle acties (Foto: Niels Aarts)

Mondial gaat kaal voor kanker

Nijmegen - De overvolle en steeds warmer wordende aula van het Mondial College was woensdag 30 mei het toneel voor de eindsprint van een jaar lang intensief actie voeren tegen kanker. De actie 'Kaal voor Kanker' leverde maar liefst een eindbedrag van 42.000 euro op voor de stichting Kinderen Kankervrij (KIKA), dat in de vorm van een symbolische cheque overhandigd werd aan ambassadeur Rien Schimmel.                        

Met het kaal scheren van meer dan honderd jongens en kort knippen van vijftien meisjes, die hun haar doneerden aan Stichting Haarwensen, werd van alle acties het meeste geld opgehaald. Ook tijdens de manifestatie, waarvoor door oud-leerling Lucien Beijerinck weer een indrukwekkend team van kappers uit het hele land werd gemobiliseerd, besloten mensen in het publiek ter plekke zich voor een mooi bedrag te laten ontdoen van hun haardos. De gezichten van de leerlingen die net hun haar op de grond hadden zien vallen, werden massaal vastgelegd door de camera van ouders of opa's en oma's. Dat was zeker het geval toen ook Marit en Sarah als enige twee meisjes hun kapsel lieten verwijderen. "Deze tranen zijn niet van spijt hoor", verzekerde Marit, "het is gewoon de spanning van de aanloop van een half jaar". Een ander slikmoment was er bij het verhaal van brugklasser Niek Derks. Hij vertelde over de behandeling waar hij vorig jaar nog in zat, maar gelukkig ook over hoe goed het nu met hem gaat.

"We zijn er verschrikkelijk trots op dat zoveel leerlingen, oud-leerlingen, ouders en bedrijven uit de regio zich maandenlang zo hard hebben gemaakt voor de actie", sloot rector Gert-Jan Jansen aan het einde van de avond af. "Dat maakt een school ook een school, zeker als die het belangrijk vindt om de maatschappij naar binnen te halen en zelf de maatschappij in te gaan."

Het benoemen van initiatiefnemer en organisator Quirijn van den Berk tot ambassadeur van KIKA was voor iedereen in de zaal een grote verrassing. En een kers op de taart, die voor alle deelnemers toch al heel zoet smaakte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden