Voetbal en muziek komen samen op Mundo Fest

Nijmegen - Voetbalvereniging DVE-Trajanus houdt zaterdag 16 juni in samenwerking met New Arts Nijmegen een voetbaltoernooi annex festival: Mundo Fest. Een muzikale dag waar mensen van verschillende culturen samenkomen. Het festival aan Staddijk 35 in Nijmegen is van 11.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Medeorganisator Roché Nieuwendam: "Mundo Fest is geïnspireerd op het Kwaku-festival in Amsterdam-zuidoost. Dat is ooit begonnen als een voetbaltoernooi op een veldje met Surinaamse ploegen. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een muzikaal festival met hapjes en drankjes uit allerlei culturen en met grote namen op het podium. Wij willen het festival laagdrempelig houden zodat ook jongeren die normaal weinig naar festivals gaan ernaartoe kunnen."

Van 11.00 tot 16.15 uur spelen acht voetbalteams een toernooi. Er zijn teams van DVE zelf maar ook gelegenheidsteams van jongeren uit verschillende wijken. Tijdens het voetbaltoernooi krijgen jonge artiesten uit Nijmegen op het podium de kans om hun kunsten te vertonen. Ook vinden er workshops plaats voor kinderen en jongeren en is er een markt. Na het voetbaltoernooi optredens van artiesten zoals rapper Def Rhymz (bekend van nummers als 'Doekoe' en 'Schudden') en de 12-koppige band John Frost die een mix van hiphop, soul, jazz en funk ten gehore brengt.

Aanmelden

Aanmelden voor de markt kan via stefanhoevenaars@hotmail.com. Het huren van een kraam van 2 meter kost 30 euro. Aanmelden voor het voetbaltoernooi via roche@newartsnijmegen.nl.

        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden