Aqua-Novia'94: 'Nijmegen toe aan vers nieuw zwemwater'

Nijmegen - Aqua-Novio’94, één van de grootste zwemverenigingen van Nijmegen, vindt dat het tijd is voor nieuwe zwembaden. "Twee van de vier Nijmeegse zwembaden zijn binnen tien jaar aan vervanging toe. Opknappen heeft geen zin", aldus Aqua-Novio’94. "We pleiten voor één ‘bad voor de buurt’ in Dukenburg en één groot, multifunctioneel, innovatief zwembad ergens anders in Nijmegen."

Aqua-Novio’94 wil graag de samenwerking aangaan met Papendal, NOC*NSF, provincie Gelderland, de HAN en de Radboud Universiteit. "Een groot innovatief zwembad is bijzonder interessant voor een studie zoals bewegingswetenschappen en daardoor ook erg aantrekkelijk voor sporters op Papendal. Door slim samen te werken kan hét nieuwe technische zwembad van Nederland neergezet worden. Een belangrijke impuls voor Nijmegen en Oost-Nederland."

Volgens de de zwemvereniging "is een zwembad een belangrijke voorziening voor een stad als Nijmegen: In het zwembad leer je zwemmen, ontmoet je buurtbewoners, beoefen je breedte- én topsport en het is een dagje uit. Van jong tot oud, iedereen komt wel in het zwembad.”

Aqua-Novio’94 wil graag meepraten over de ontwikkeling van de nieuwe baden. "Met de ervaring van de dagelijkse zwemactiviteiten en met oog op de ambities richt de vereniging zich op twee zwembaden, waarvan één 50 meter bad met 8 tot 10 banen inclusief een instructiebad voor doelgroepen en zwemlessen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden