Gras van Barenbrug in de Zenit Arena in Sint Petersburg.
Gras van Barenbrug in de Zenit Arena in Sint Petersburg. (Foto: Barenbrug)

WK voetbal met topzaad uit Nijmegen

Nijmegen - Graszaadproducent Koninklijke Barenbrug Groep uit Nijmegen levert, als enig Nederlands bedrijf, voor het komende WK voetbal in Rusland gras aan zes voetbaltempels en aan trainingslocaties waaronder die van België, Frankrijk, Engeland en Zuid-Korea.

Het Nederlandse familiebedrijf is al tientallen jaren een grote speler bij WK's en EK's voetbal maar ook bij de Olympische Spelen en grote golftoernooien. Barenbrug levert een bijdrage aan de matten in de steden Samara en Jekaterinenburg. Daarnaast verzorgt het bedrijf grasmengsels voor de matten in de speelsteden Moskou, Kazan, Sochi en Sint-Petersburg. In Nederland zijn de Barenbrugvelden van Feijenoord en NEC het afgelopen seizoen gekozen tot beste van de eredivisie en Jupiler League.

Extreem weer

"Tal van Russische stadions kiezen voor de graszaden van Barenbrug omdat wij de meest geavanceerde grassoorten ter wereld ontwikkelen die bestand zijn tegen de extreme, klimatologische weersverschillen in Rusland. Het gaat vooral om de soorten RPR (Regenerating Perennnial Ryegrass red.) en SOS (Super Over Seeding red.). RPR is misschien wel het sterkste gras ter wereld. Dit Engelse raaigras is elke voetbalwedstrijd de baas omdat het zich snel herstelt dankzij horizontale uitlopers", aldus Cornelis van den Berg, general manager van Barenbrug in Rusland. "Het SOS-grasmengsel is uniek in de wereld. SOS is zo bijzonder omdat dit grasmengsel zelfs bij lage temperaturen doorgroeit waar andere graszaden het laten afweten. Je kunt dus veel langer op de grasmat spelen en je ziet de grasmat veel sneller verbeteren na het doorzaaien."