Zilveren Waalbrugspeld voor Ada Vredebregt

Nijmegen - Mevrouw Ada Vredebregt-Kleinekoort (80) heeft de Zilveren Waalbrugspeld in ontvangst mogen nemen. Zij kreeg de speld voor haar vele verdiensten als gastvrouw/vrijwilligster in Woonzorgcentrum Nijevelt.

Mevrouw Vredebregt is al 30 jaar vrijwilligster bij Nijevelt. Op haar 50e is ze begonnen in bejaardenhuis Nijevelt. In de toen pas geopende huiswinkel zette ze alles klaar voor de bewoners en hielp de bewoners bij het winkelen. Door de ontwikkelingen van huize Nijevelt van bejaardenhuis naar verpleeghuis is de huiswinkel verdwenen. Mevrouw Vredebregt heeft al deze ontwikkelingen met verve doorstaan en in die 30 jaar haar 'werkgebied' binnen de Waalboog sterk uitgebreid. Ze komt 5 dagen per week. Ze helpt bij de klassieke muziekmiddag, haalt bewoners op voor de kapeldienst en brengt ze weer terug naar de afdeling. Daarnaast helpt ze bij de koffie en de maaltijden. Ze heeft veel stagiaires ingewerkt. Een keer in de twee weken gaat ze met de bewoners mee bowlen. Daarnaast gaat ze ook één keer per maand met bewoners winkelen in Malden of de stad. Ze begeleidt bewoners tijdens de avondvierdaagse.

"Daarbij is haar grote belangstelling voor het wel en wee van de bewoners altijd haar grote kracht. De bewoners vertrouwen haar, ze is een steun voor hen in vreugde en verdriet. Een luisterend oor. Ze heeft gedurende al die jaren veel ervaring gekregen met het omgaan met (dementerende) bewoners. Ze weet de juiste woorden en vooral toon te gebruiken", aldus de gemeente.

Woonzorgcentrum Nijevelt kan altijd op mevrouw Vredebregt rekenen. "Ze zegt bijna nooit af. Ook bij ziekte van collega's hoefde je haar maar te bellen en zij kwam ondersteunen. Ze wist dan precies wat er gedaan moest worden. Daarnaast is ze ook voor de vaste medewerkers een inspirerende collega. Ze is er altijd om naar de verhalen te luisteren en de medewerkers kunnen ook altijd hun verhaal bij haar kwijt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden