Blow the Base (Foto Henk van den Berg)
Blow the Base (Foto Henk van den Berg) (Foto: )

Natte maar sfeervolle Maasvensters

Overasselt - Maasvensters beleefde dit jaar een natte editie. "Ja het was nat, maar deze vierde editie was misschien toch wel de mooiste tot nu toe. Ondanks de regen was het een geweldig leuke middag. Het heeft de organisatie goed gedaan dat zoveel mensen, ondanks de weersvoorspelling, de weg wisten te vinden naar het festival. Het improviseren gaf een extra sfeertintje. We hebben alleen maar blije gezichten gezien", aldus de organisatie.

Een van de hoogtepunten was de voorstelling van kleinkunstenaar Sarah Lee Ketner. In de stal aan de Tempelstraat nam zij het publiek mee naar het 'Afscheid van Peter Johannes van Dalen'.
Dorpsdichter Marjolein Pieks gaf vanonder de kersenbomen bij Den Tempel geanimeerde voordrachten uit eigen werk, waarbij ze af en toe een gedicht combineerde met zang. Wanneer het begon te regenen, verhuisde zij met publiek en banken naar de deel van de boerderij. Het duo VanAsselt dat eigenlijk in de deel zou optreden moest door stemproblemen verstek laten gaan.

Tussen de fruitbomen werd gedanst door dansgroep Stream van DanceDepartment Malden. Ze dansten op muziek van Selma Mutal, de door Janne van Lanen, speciaal voor Maasvensters 2018 gemaakte choreografie 'Encounter'. "Af en toe werd het een 'regendans' maar prachtig mooi was het evengoed. Omdat het onweer toenam, moest helaas de laatste dans worden afgelast."
Op de wandelroute kwam je hier en daar gedichten tegen van bekende en onbekende dichters. 'Poezie aan de dijk', Mirjam van Oort maakte een mooie selectie. Een aantal gedichten was door haar met beeld gecombineerd.
Bij molen Zeldenrust las molenaarsechtpaar Nico en Wilma van den Broek het door Marjolein Pieks gemaakte gedicht over deze molen voor. "Ook zij hebben voortijdig molen Zeldenrust moeten verlaten vanwege het onweer. Voor molenaars geldt dat ze bij onweer zo snel mogelijk de molen stilzetten en zorgen dat ze weg zijn."

Bijzonder waren ook deze keer de dichterlijke werkjes van de Zilverbergleerlingen, te bewonderen in een stellage bij de visvijver aan de oude Kleefsebaan. Hier zorgde Blow the Base met hun sfeerverhogende muziek voor gezelligheid en deed ijsverkoper Marco Contini goede zaken met zijn eigen gemaakt ijs.

In het NH kerkje trakteerde Ensemble Intervalli het publiek op oude muziek. Op een ander sfeervol plekje werd gekeken en geluisterd naar de improvisatie van theatergroep Van de Bank. Met hun komische improvisaties zorgden zij voor luchtigheid. De middag werd afgesloten bij de Veldschuur met een drankje en hapje waar het op dat moment droog was en de warme namiddagzon ' acte de presence ' gaf. Hier zong Mohadin Molly (Masivan Kurdaxy) Syrische liederen, waarbij hij zichzelf begeleidde op de saz. Een muzikale vriend ondersteunde met trom.