De Kaaij, een zomerse vrijplaats aan de Waal. (Foto Hans Cras)
De Kaaij, een zomerse vrijplaats aan de Waal. (Foto Hans Cras)

De Kaaij 2018

Nijmegen - De Kaaij editie 2018 gaat vrijdag 29 juni van start. Dit jaar kan het publiek 21 dagen achter elkaar genieten van het culturele terras aan de Waal. "Een kortere editie dan mensen gewend zijn want in verband met de renovatie van de Waalbrug moet het terras eerder worden opgeruimd. Maar wel een bijzonder feestelijke editie waar weer ouderwets gedanst kan worden. En met een groene start dankzij het Greenblue Festival", aldus de organisatie. "De Kaaij is voor de zevende keer een plek waar je kunt ontspannen op een zomerse dag en tot in de late uurtjes kunt genieten van lekkere muziek met de voeten in het zand."

Nieuw deze editie is de Kaaij disco. Iedere vrijdag- en zaterdagavond en de hele Vierdaagsefeesten is de Kaaij 'een zomers paradijs voor mensen die zin hebben om ouderwets te dansen'. "Even los op de muziek met de zon die in de Waal zakt als decor. Op de Roze Woensdag van de Vierdaagsefeesten kleurt de Kaaij in alle kleuren van de regenboog met het Roze Woensdag Fest: een excentriek dansfeest."

In het kader van het Green Capital jaar opent De Kaaij met het tweedaagse Greenblue Festival (30 juni en 1 juli). Naast muziek, kunst, een openluchtbioscoop en theater landt er dit weekend een bijzondere 'UFO' op de Kaaij. Op de Kaaij kan iedereen meebouwen aan een ruimteschip van afval waarmee kunstenares Anita Waltman aandacht vraagt voor een oplossing voor de ‘plastic soup’ in de oceanen.

De Kaaij is geopend van 29 juni tot en met 20 juli, alle dagen van 12.00 tot 01.00 uur (tijdens Vierdaagsefeesten tot 01.30 uur, vrijdag 20 juli tot 02.00 uur).