Twee kinderen verkennen de nieuwe kinderwebsite van CWZ. (Foto: CWZ)
Twee kinderen verkennen de nieuwe kinderwebsite van CWZ. (Foto: CWZ) (Foto: Overige fotograaf (bijv via mobiel medewerker))

Kinderwebsite CWZ: maak kennis met het ziekenhuis

Nijmegen - CWZ heeft sinds vandaag een aparte website voor kinderen. De site is gemaakt voor en met kinderen. "Hij ziet er uitnodigend uit en bevat die informatie die kinderen graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen. De kinderen kunnen op de site alvast een kijkje nemen en middels filmpjes zien hoe de kinderafdeling eruit ziet en wat er te doen is", aldus CWZ.

De website ziet eruit als een huis met vijf kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer en per leeftijdsgroep. In de kinderkamer vind je vlogs van kinderen, filmpjes van dokters en andere informatie voor kinderen. De grote mensenkamer biedt informatie voor ouders en verzorgers. De huiskamer is voor het hele gezin. Hier kun je een spelletje spelen of een filmpje kijken. Er is ook een speciale kamer voor oudere kinderen: de chillzolder. Daar vind je een vlog, games en sociale media. Ben je al in het ziekenhuis geweest? Dan is de keuken de plek om ervaringen uit te wisselen.

De kinderwebsite is bedacht samen met kinderen. Daarom is er gewerkt met veel kleur, weinig teksten en veel video's.

De vorm van het huis is gekozen, omdat een huis voor veel kinderen herkenbaar is. Ze kunnen in het huis zelf bepalen wat ze willen zien. De kindersite is vooral bedoeld om op een mobiel of tablet te bekijken.

Greetje van Treeck, pedagogisch medewerker: "Met de nieuwe site kunnen kinderen thuis al kijken hoe het ziekenhuis eruit ziet en wat er gebeurt. As je weet wat er gaat gebeuren in situaties die voor jou onbekend zijn, dan is het minder spannend."

www.cwz.nl/kind