Subsidie voor 14 Nijmeegse onderzoekers

Nijmegen - Veertien Nijmeegse onderzoekers (acht van de Radboud Universiteit, vijf van het Radboudumc en een van het Max Planck Instituut) ontvangen elk maximaal 800.000 euro om een vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep te bouwen. Zij ontvangen een zogeheten Vidi uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

"Het is voor de Radboud Universiteit de beste Vidi-score ooit! Het vorige 'record' stond op elf", aldus Radboud-collegevoorzitter Daniël Wigboldus. "Onze verwachtingen waren hooggespannen, maar dit overtreft alles. Bijna twee keer zoveel subsidies dan je op grond van onze omvang zou mogen verwachten. Opnieuw erkenning voor de kwaliteit van het werk van onze wetenschappers."

Vidi is gericht op excellente onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. De wetenschappers behoren tot de beste tien à twintig procent van hun vakgebied. Met een Vidi kunnen zij vijf jaar lang onderzoek doen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek.

Meer info over de wetenschappers en hun onderzoek: www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/algemeen/2018/vidi-subsidie-14-onderzoekers/