Marijke van den Berg (90) stapt na dertig jaar weer in de roeiboot. (Foto RV de Waal)
Marijke van den Berg (90) stapt na dertig jaar weer in de roeiboot. (Foto RV de Waal) (Foto: RV de Waal)

Roeister (90) steelt de show

Nijmegen - Roeivereniging RV de Waal hield onlangs open huis. Eén van de ruim 120 bezoekers was de 90-jarige Marijke van den Berg uit Berg en Dal. "Ik wil graag een stukje roeien", liet ze de gastvrouwen bij de balie weten. Geen probleem! Roeien is immers voor alle leeftijden.

Zonder problemen stapte mevrouw Van den Berg in een C4 en vormde al snel een mooi synchroon geheel met de andere drie roeiers. Niet heel verrassend: ze had dan wel dertig jaar niet geroeid, roeiervaring heeft ze wel degelijk. Op haar zestiende begon ze met roeien bij De Delftsche Sport (DDS) en roeide later bij RV Rijnland in Voorschoten. Haar man, die ze bij de vereniging in Delft leerde kennen, zou in 1948 deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. Han van den Berg is drie jaar geleden op 91 jarige leeftijd overleden.

"Ik voel me op een wolk", zei mevrouw Van den Berg na een rondje roeien. "Wat heb ik dit gemist sinds ik zo'n twintig jaar geleden in Nijmegen ben komen wonen en wat ben ik blij dat ik weer in de buurt kan roeien." Zij heeft zich na afloop aangemeld als lid en gaat actief meeroeien met een ervaren ploeg.

Naast mevrouw Van den Berg meldden nog een aantal nieuwe leden zich aan tijdens de open dag bij RV de Waal aan de Oosterhoutsedijk in Lent.

www.rvdewaal.nl