Struinkunst aan de Waal

Nijmegen - Ben je tussen de 8 en 12 jaar? En vind je het leuk om te struinen door een natuurgebied vol planten, bloemen, grassen, distels en Konikpaarden? Ga dan woensdagmiddag 13 juni mee struinen door de Stadswaard. De ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei. Vertrek vanaf de Waalkade bij wandelbrug Ooijpoort. Daarna wandelt het gezelschap via de nieuwe voetgangersbrug over 't Zeumke de Stadswaard in.

"Hier gaan we materialen die de natuur ons geeft verzamelen. We verzamelen als het kan alle kleuren van de regenboog om een schilderijtje mee te maken. Heb je wel eens je naam in steen gemaakt in het zand? Hoeveel verschillende soorten grashalmen kun je vinden langs het pad? Genoeg voor een mooi boeket! De bladeren van de grote klis leveren uitstekend materiaal, uitgebloeide plantenresten van vorig jaar, dode takken, mos, stenen en ook achtergelaten afval kun je gebruiken voor een eigen ontwerp. We brengen alles bij elkaar op een Waalstrandje en daarvan maken we een gezamenlijk kunstwerk. Wij maken er een fotoreportage van, die we je na afloop toesturen", aldus de organisatie. "En natuurlijk hebben we daarmee ook een mooie wandeling door het gebied, dat er echt anders uitziet dan een paar jaar geleden. Het is leuk om onderweg te kijken wat de paarden doen en hoe de ruige runderen badderen in de rivier. Ga met ons mee en trek kleren aan die vies mogen worden. Kleding met lange mouwen is wel handig. Dan heb je geen last van prikplanten."

Verzamelen om 14.30 uur bij wandelbrug de Ooijpoort aan de Waalkade, op het terrein onder de brug. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden. Deelname kost € 3,00. Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/struinkunst of bel 024-3297070. Met een stempelkaart betaal je € 2,00. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50.

www.debastei.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden