Signeersessie en interview bij Dekker v.d. Vegt

Nijmegen - Mano Bouzamour signeert zaterdag 9 juni zijn nieuwe roman 'Bestsellerboy'. Daarna interviewt Nijmegenaar Patrick Pouw journalist en schrijver Yaël Vinckx over haar boek 'Volgens Willem', een boek over Willem Venema, organisator van popconcerten en festivals. Beide activiteiten zijn bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers in de Marikenstraat in Nijmegen. De signeersessie van Bouzamour is van 13.00 tot 14.00 uur. Het interview met Vinckx start om 16.00 uur, gratis entree.

In 'Volgens Willem' vertelt Yaël Vinckx over de opkomst van een van Nederlands bekendste poppromoters: Willem Venema. Hij begint met een optreden van Herman Brood bij een Nijmeegse studentenvereniging, voor een paar tientjes. Als hij daarna de Talking Heads naar datzelfde Nijmegen haalt, dichten de mensen hem een voorspellend vermogen toe. Als hij Pinkpop uit de modder trekt, heet hij de 'redder van Limburg'. Volgens Willem gaat over popsterren en hoe ze zich áchter de schermen gedragen. Over hoe een hobby een business wordt en een business een industrie

'Bestsellerboy' is een betoverende, opwindende en geestige roman. Een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de liefde, idealen en verscheurdheid van een jonge stadsbewoner. Met Bestsellerboy bewijst Mano Bouzamour definitief zijn bravoure, durf en literaire meesterschap. Mano Bouzamour (1991) schreef De belofte van Pisa, in 2014 de bestverkochte debuutroman van Nederland. De film-, theater- en hoorspelrechten van het boek zijn verkocht, net als de Duitse en Spaanse vertaalrechten. Op het moment beleeft De belofte van Pisa de 21ste druk.

Patrick Pouw is mede eigenaar van www.deschoenfabriek.nl. Zij organiseren o.a. festival Op 't Eiland tijdens de 4daagse en hij is een van de DJ's van de Loco Loco Discoshow.
Yaël Vinckx is een allround journalist, schrijver en presentator Vanaf 1992 werkt ze voor NRC Handelsblad, als verslaggever, muziekjournalist en correspondent in voormalig Joegoslavië.

Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen
www.dekkervdvegt.nl of www.libris.nl/dekker-vd-vegt