Foto: John Voermans

Energiefestival Blowlands

Nijmegen - Windpark Nijmegen-Betuwe aan de Griftdijk 244 in Nijmegen staat vrijdag 15 en zaterdag 16 juni in het teken van het Energiefestival Blowlands. Iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die meer wil weten over lokaal opgewekte duurzame energie en zelf in actie wil komen, is welkom. Vrij entree.

Blowlands bestaat uit lezingen, debat, muziek, theater, kunst, een hackathon en 'knettergekke' experimenten voor kids. Zij ontdekken hoe duurzame energie uit wind, zon en water werkt. Bezoek de energieshow, waar de professoren van Mad Science proefjes doen waar je haren recht van overeind gaan staan. Of test je zenuwen in het VR-spel, waarbij je op 100 meter hoogte een windmolen moet repareren.

Kunstenaar Anita Waltman bouwt met bezoekers een kunstwerk op zonne-energie, dat op locatie blijft tot de bouw van Zonnepark de Grift in 2019. Whizzkids en andere creatievelingen worden in een hackaton uitgedaagd om meer mensen bij de energietransitie te betrekken.

Een primeur is ook de Energietafel. Hiermee ontdek je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in jouw buurt. Wat heeft jouw gemeente nodig aan wind, zon of andere nieuwe energiebronnen om energieneutraal te worden? De energietafel geeft inzicht.

Blowlands is de start van Burgers Geven Energie, een platform voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die de energietransitie een impuls wil geven. Op burgersgevenenergie.nl kun je kennis en informatie uitwisselen en vind je inspiratie om zelf aan de slag gaan met duurzame energie in jouw omgeving. Daarnaast toert Burgers Geven Energie vanaf medio augustus door de regio met het Energiecircus, een rondreizend theater waar je in contact komt met mensen uit jouw buurt om samen de energietransitie een impuls te geven.

Voor meer informatie over onder meer het programma: www.burgersgevenenergie.nl