Vlnr onderste rij: Heleen Vermeulen (directeur muZIEum), Peter van der Kraan (directeur Inexeon), Wilfred Sleijffers (directeur Geba). vlnr bovenste rij: Antoine Driessen (directievoorzitter Rabobank), Bert Jeenen (voorzitter Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging), Sylvia Fleuren (juryvoorzitter MVO Award) (Foto: Ger Loeffen)
Vlnr onderste rij: Heleen Vermeulen (directeur muZIEum), Peter van der Kraan (directeur Inexeon), Wilfred Sleijffers (directeur Geba). vlnr bovenste rij: Antoine Driessen (directievoorzitter Rabobank), Bert Jeenen (voorzitter Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging), Sylvia Fleuren (juryvoorzitter MVO Award) (Foto: Ger Loeffen)

Inexeon wint MVO Award 2018

Wijchen - Inexeon heeft de MVO Award 2018 gewonnen. Het bedrijf sluit daarmee aan in het duurzame rijtje van Banken Champignons, Modderkolk, Holland Food Service, Scholten Awater en Radboudumc.

Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen, reikte de MVO Award 2018 uit aan Inexion. Peter van der Kraan nam als trotse directeur de Award in ontvangst. Inexion werd door een collega-bedrijf genomineerd. Even twijfelde Van der Kraan in al zijn bescheidenheid of hij wel mee wilde doen en zichzelf in de aandacht wilde plaatsen. Zijn eerste reactie: "We zijn enorm blij en trots op deze Award!" Het Wijchense bedrijf repareert defecte printplaten en andere centrale verwarmingsonderdelen voor hergebruik. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt doorlopen een intern studieprogramma. In de productie en huisvesting wordt waar mogelijk met hergebruikte en milieu-ontlastende materialen gewerkt.

Naast Inexeon waren Geba en muZIEum de andere finalisten van de MVO Award 2018. Geba is een Mooks bedrijf dat mankracht en materieel verhuurt aan aannemers voor wegenaanleg. Zij willen het 'schoonste vieze bedrijf' zijn in Nederland. muZIEum is een Nijmeegse ervaringsmuseum over zien en niet-zien. Zij vergroot kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking.

De uitreiking van de MVO Award 2018 vond plaats in Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud onder toeziend oog van 170 ondernemers uit de regio. De leerlingen van het NSG verzorgden de muziek en hielpen het evenement mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld van een unieke samenwerking, passend bij Rijk van Nijmegen Uitdaging. De avond werd gepresenteerd door de nachtburgemeester van Nijmegen, Angela Verkuijlen. De aftrap van de uitreiking werd gegeven door de Nijmeegse burgemeester Bruls, Antoine Driessen, Ivonne Tusveld, manager Rijk van Nijmegen Uitdaging en Cathy van Beek, winnaar van de MVO Award 2107 en tevens jurylid. Cathy van Beek: "Door de MVO Award ontstond er een golfbeweging. Niet alleen binnen het Radboudumc, maar ook ver daar buiten."

Het juryrapport

Sylvia Fleuren, wethouder Berg en Dal en juryvoorzitter, over de drie finalisten: "Alle finalisten zetten zich in voor een beter leefklimaat in hun organisatie, in het Rijk van Nijmegen, maar vaak ook daar buiten. Het is de bevlogenheid die de drie finalisten met elkaar delen. Samen maken mensen het verschil." De winnaar Inexeon volgens de jury: "Het specialistische revisiewerk is belangrijk in de omvorming van een lineaire naar een circulaire economie."

Inspiratie

Rijk van Nijmegen Uitdaging gaf drie veelbelovende start-ups die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vandaal hebben staan en in de praktijk brengen, letterlijk een podium. ECO architecten, HCM Medical en BiSonder kregen anderhalve minuut voor een pitch. Marco van der Wel van ECO architecten is ervan overtuigd dat architectuur moet bijdragen aan het leven van de mens, het dier en de natuur. Christian van Munster HCM Medical: "Wij maken van botten medische implantaten." Joyce Hendriks van BiSonder gelooft in onbeperkt meedoen. "Voor iedereen, op je eigen niveau en op je eigen tempo."

MVO Award

De MVO Award is een prijs voor hét bedrijf uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen dat zich onderscheidt door aantoonbaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen en zichtbaar betrokken te zijn bij onze regio. Door de uitreiking van de MVO Award worden bedrijven die bijdragen aan een positief leefklimaat in het Rijk van Nijmegen, in de spotlights gezet.