Top-atletiek en para-atletiek hand in hand dit weekend

Nijmegen - Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni staat de atletiekbaan Brakkenstein in Nijmegen twee dagen lang in het teken van topsport. Op vrijdagavond 8 juni begint de 19e editie van de Next Generation Athletics (voorheen Nijmegen Global Athletics, NGA). NGA staat te boek als dé wedstrijd voor de middellange afstandloper met de ambitie zich te kwalificeren voor EK/WK Atletiek.

Op zaterdag 9 juni organiseert Nijmegen Atletiek samen met de Atletiekunie de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Para-atletiek met de allerbeste para-atleten uit binnen- en buitenland. "We verwachten in ieder geval Nijmeegse internationals Lara Baars en Levi Vloet, allebei lid van Nijmegen Atletiek èn van het Nederlands paralympisch team. Ook wereldtopper Kenny van Weeghel geeft acte de présence", aldus de organisatie.

"De ONK para-atletiek is een primeur voor Nijmegen Atletiek en voor Brakkenstein. We zijn blij deze wedstrijd naar Brakkenstein te mogen brengen en de para-tak van topsport te mogen faciliteren in een stad en wijk die sport ademt." Wethouder Sport Bert Vervoet verricht de opening en Geldersch gedeputeerde Jan Markink is 's middags bij de uitreiking van de Joke van Rijswijk prijs.

"Door het open karakter mogen we nationale en internationale sporters ontvangen en een topevenement voor hen organiseren. De combinatie van de NGA op 8 juni en het ONK Para-Atletiek op 9 juni verbindt sporters met en zonder beperking. Het ONK in Nijmegen is goedgekeurd door het Internationale Paralympisch Comité en we rekenen er dan ook op dat er records gebroken gaan worden."

Ook om de wedstrijden heen is er veel te doen. Er zijn wedstrijden voor kinderen (‘Catch the Dino’ op de atletiekbaan en een bosloop bij NGA op 8 juni, een kidsrun tijdens ONK op 9 juni). En op 9 juni zijn er een sportmarkt, een demonstratiewedstrijd racerunning (m.m.v. CIFLA) en mogelijkheden voor iedereen met of zonder beperking om uit te proberen wat aangepast sporten betekent. Ook is er een Meet en Greet met Lara en Levi.

ONK: https://onk-para-atletiek.nl

NGA: https://nextgenerationathletics.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden