Voordracht Geert-Jan Knoops over 'De laatste kamer'

Nijmegen - Advocaat Geert-Jan Knoops is donderdag 14 juni te gast bij Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat in Nijmegen. Hij geeft een voordracht over zijn thriller 'De laatste kamer', een van de grootste dwalingszaken ooit. In 'De laatste kamer' laat Knoops de lezer kennismaken met de ontluisterende wereld van de gerechtelijke dwalingen, een onderwerp waarin hij zich heeft gespecialiseerd. Op spannende en meeslepende wijze beschrijft hij de wereld van onmacht, duisternis en hoop, die verbonden is aan het lot van mensen die onterecht achter de tralies zitten. Aanvang 19.30 uur, gratis entree.

Op 15 juli 2005 worden op Bonaire twee broers vermoord aangetroffen bij de vuurtoren Spelonk. Ze zijn op afschuwelijk wijze om het leven gebracht. De Bonairiaanse gemeenschap is geschokt. De drie mannen die ervoor worden opgepakt, worden tot in hoogste instantie voor deze moorden veroordeeld. Maar de veroordeling van twee van hen roept bij sommigen veel twijfel op. Als in 2012 het Knoops' Innocence Project wordt gevraagd onderzoek te doen naar hun onschuld, ontspint zich een unieke rechtszaak met een onverwachte ontknoping. De Spelonk-zaak zal de geschiedenis ingaan als een van de aangrijpendste dwalingszaken ooit.

Geert-Jan Knoops (1960) is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij advocaat te Amsterdam en in die hoedanigheid sinds 2012 verbonden aan het wereldwijde Innocence Network. Hij behandelde vele bekende zaken, waaronder de Puttense en de Deventer moordzaak. Daarnaast treedt hij op in allerlei internationale straf- en oorlogsrechtszaken. Momenteel is hij werkzaam als lead counsel bij het internationaal strafhof. Zijn expertise wordt veelvuldig ingeroepen door politici in binnen- en buitenland.
Eerdere schreef hij: 'Amerika versus Bin Laden' en 'Blufpoker'

www.dekkervdvegt.nl of www.libris.nl/dekker-vd-vegt