Kinderdagverblijf in woonzorgcentrum Heijendaal

Nijmegen - Kinderopvangorganisatie Zand op de Mat opende onlangs officieel de deuren van een kinderdagverblijf in woonzorgcentrum Heijendaal, een van de woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep. "De samenwerking tussen DrieGasthuizenGroep en Zand op de Mat levert een bijdrage aan de belevingsgerichte zorg in woonzorgcentrum Heijendaal. Daarnaast biedt de samenwerking mogelijkheden voor de opvang van kinderen van (toekomstige) medewerkers van DrieGasthuizenGroep", aldus beide partijen.

Zand op de Mat biedt kleinschalige, huiselijke opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wilma van Arragon, woonzorgmanager Heijendaal: "De kleinschaligheid van de kinderopvang past goed bij het kleinschalig wonen in Heijendaal. Er zijn bovendien allerlei samenwerkingsinitiatieven mogelijk. De kinderen kunnen bijvoorbeeld liedjes komen zingen voor onze bewoners, ze kunnen samen een spelletje spelen of een boekje lezen. De samenwerking kan zo echt meerwaarde bieden voor onze bewoners. Kinderen hebben een ontwapenend effect op ouderen."

De samenwerking met Zand op de Mat biedt ook voordelen voor medewerkers van DrieGasthuizenGroep. Angelique Bosch, hoofd P&O DrieGasthuizenGroep: "Uiteraard kunnen medewerkers gebruikmaken van de kinderopvang en hun kinderen bij Zand op de Mat onderbrengen. We zijn daarnaast bezig met een tegemoetkoming in de kosten. Op deze manier willen we onze huidige medewerkers én nieuwe medewerkers iets extra's bieden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden