Ler(n)ende Euregio

Nijmegen - Leerlingen van vijf ROC's in Nederland en vier Berufskollegs in Duitsland hebben samen meegedaan aan de Euregionale Mechatronicawedstrijd 2018 in Kalkar in Duitsland. In twee dagen tijd moesten tien technische opdrachten worden uitgevoerd en opgelost door Duits-Nederlandse koppels. De opdrachten varieerden van pneumatiek, een lopende band tot een auto maken van een muizenval.

Projectleider Willem van Hees: "Door mee te doen aan projecten van Ler(n)ende Euregio doen jongeren Euregionale competenties op. De wedstrijden dagen studenten extra uit. We doorbreken grenzen en bouwen vriendschappen. We laten bovendien zien dat werken in de techniek leuk is."

Onder de winnaars Luc Epping (ROC De Leijgraaf), Joris van Dinteren (ROC Nijmegen) en Mark Romeijn (ROC De Leijgraaf)

Euregionaal leren

Voor de Ler(n)ende Euregio is het euregionaal leren van studenten een belangrijk uitgangspunt. Studenten maken kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van hun buurland. Op deze manier ontvouwt zich een grotere arbeidsmarkt voor studenten. Het bedrijfsleven kan kiezen uit een groter arbeidspotentieel.

De Ler(n)ende Euregio wordt gefinancierd uit Europese middelen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf, de provincies Gelderland, Noord-Brabant en de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Voor meer informatie over (deelname aan) projecten: www.lerende-euregio.com Of volg Facebook, Instagram of Linkedin.