Lezing over 'donuteconomie'

Nijmegen - De economie draait niet langer meer alleen om geld, maar ook om mensen en de planeet, stelt de Amerikaanse econoom Kate Raworth. Met de 'donuteconomie' introduceerde ze een eenvoudig schema om dit uit te leggen. Dinsdag 19 juni geeft Raworth uitleg over haar raamwerk dat tegemoet komt aan de behoeftes van alles en iedereen op aarde. De lezing in Stadsschouwburg Nijmegen is van 14.30 tot 16.00 uur. De voertaal is Engels.

"Er zijn in de 21ste eeuw meer mensen dan ooit. Mensen die allemaal aan de ene kant een bepaalde levensstandaard willen behouden. Maar aan de andere kant heeft deze levensstandaard een enorme impact op de aarde. Met de donuteconomie kunnen we rekening houden met zowel de menselijke behoeftes als het behoud van de planeet."

Hoe kan de donuteconomie van Kate Raworth ons helpen bij het maken van de juiste beslissingen? Hoe kan het zowel sociale als ecologische rechtvaardigheid garanderen? Na haar lezing gaat Raworth in gesprek over deze thema's.

Deelname kost € 10,- . Radboud medewerkers, studenten, Radboud Reflects abonnees, Alumni Benefitcard houden en leden van de PV Radboud € 5,-.

www.ru.nl/rr/kateraworth

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden