Expositie met werken van Hanneke Looijen en Koos Vercauteren

Beek - Werken van Hanneke Looijen en Koos Vercauteren zijn vanaf 8 juni tentoongesteld in Verpleegtehuis Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek-Ubbergen.

Hanneke Looijen (Han van Griethuysen-Looijen, 1946-2015) begon rond 1975 met batikken en ging zich vanaf 1978 bekwamen in het schilderen onder leiding van kunstschilder John Zeiner uit Milsbeek. Aanvankelijk hield zij zich bezig met aquarelleren en toen zij de kunst voldoende had ontwikkeld, ging zij over op acrylverf. Met dit materiaal, vooral met spatel op het doek gebracht, maakte zij aansprekende, kleurrijke doeken met als onderwerp Afrika, de strandkust, bloemen en bomen. Ook hield ze zich bezig met keramiek en beeldhouwkunst. De eventuele opbrengst van de schilderijen is bestemd voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

Koos Vercauteren exposeert sieraden. Koos en Han leerden elkaar kennen op de schilderavonden bij John Zeiner. In deze periode startte Koos ook met de opleiding goudsmeden. Tijdens haar studie Italiaanse taal- en letterkunde, en later werk en reizen door Italië, kwam ze de mooiste kunstschatten tegen, ook sieraden. "Niets is leuker dan mooie sieraden maken", aldus Koos. "Een gietijzeren hekje met mooie vormen, een kleurig boeket, een kronkelig takje, alles kan inspireren." Ze maakt klassieke eigentijdse elegante sieraden van goud, zilver, parels en edelstenen.