Eveline Beuman met een van haar levende sculpturen.
Eveline Beuman met een van haar levende sculpturen. (Foto: Living Sculptures)

Nijmeegs bedrijf in levende standbeelden 20 jaar

Nijmegen - Living Sculptures, het eerste bedrijf in levende standbeelden in Europa, viert dit jaar het 20-jarig jubileum. Kunstenares Eveline Beuman heeft in Nijmegen een bedrijf voor levende standbeelden met ruim 100 acts die, in een intieme stilte, een boeiend verhaal vertellen. Op zondag 10 juni zijn haar beelden te zien op het Nederlands Kampioenschap Living Statues in Valkenburg.

De Nijmeegse Beuman creëerde haar eerste levende beeld in 1994. In 1998 startte ze haar bedrijf Living Sculptures dat inmiddels meer dan 100 beelden heeft. Haar levende sculpturen worden gevraagd voor festivals en evenementen in heel Europa en daarbuiten.

Beuman stond ook aan de wieg van het wereldkampioenschap levende standbeelden: World Living Statues in Arnhem. Hoogtepunten in de carrière van Living Sculptures waren onder andere optredens voor het koninklijk huis, de keizer van Japan en optredens in China en Qatar.

"Mijn beelden kenmerken zich door vakmanschap, ambacht, kwaliteit en levensechte structuren. Er wordt gewerkt met een breed netwerk acteurs die als levend beeld improviseren op het verbaasde publiek. Altijd een verrassende, ontroerende of hilarische ontmoeting."

Beuman won door de jaren heen vele prijzen. Ze won meerdere malen het NK Living Statues met onder meer de ‘Turfschipper’ (2010) en het ‘Boerinnetje’ (2016).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden