Roché Nieuwendam (beter bekend als Roscovitch) en Radi Rammach.
Roché Nieuwendam (beter bekend als Roscovitch) en Radi Rammach.

Film over jongeren uit Dukenburg

Nijmegen - Drie jongeren uit Dukenburg: twee rappers en een fanatieke sporter. Alle drie hebben ze veel meegemaakt en alle drie willen ze graag hun verhaal vertellen aan andere jongeren uit Nijmegen. Waar halen zij de kracht vandaan om door te strijden en hoe zien zij de toekomst voor zich? Dat vertellen ze in een korte documentaire genaamd 'Dukenburg'. De docu gaat vrijdag 22 juni om 20.00 uur in première bij Lindenberg Aldenhof.

De drie jongeren, variërend in leeftijd van 17 tot 21 jaar, vertellen in korte vlog-achtige video's van 7 à 8 minuten over hun leven. Ze laten hun huis en hun wijk zien en geven zich bloot. Ze vertellen over wat ze hebben meegemaakt, over hun strijd en over wat hen op de been houdt. Ook laten ze zien waar hun talenten liggen, bij rap en sport.

Met de docuvlog wil New Arts Nijmegen jongeren bewust maken van het feit dat ze er niet alleen voor staan, en dat het goed is om hun problemen bespreekbaar te maken. Rapper Roché Nieuwendam (Roscovitsch) is één van de initiatiefnemers van de docuvlog: "Ik hoop dat jongeren door deze film geïnspireerd raken om ook hun eigen talenten te ontwikkelen. De jongens uit de film kunnen een voorbeeld worden voor anderen." Voor de film heeft hij samengewerkt met Radi Rammach. Rammach komt net als de geportretteerde jongeren uit Dukenburg en kent de problematiek van de wijk als geen ander.

De film is mogelijk gemaakt vanuit de Impulsregeling Dukenburg en is in de eerste maanden van 2018 gemaakt. Op 22 juni vindt de première plaats in Lindenberg Aldenhof. Daarna kan de film ook worden vertoond op scholen. Na vertoning kunnen scholieren met de hoofdrolspelers in gesprek over hun ervaringen. Wilt u de film ook op uw school laten zien, neemt u dan contact op met Roché Nieuwendam via tel. 06-42888399 of roche@newartsnijmegen.nl.