Brugklassers Het Rijks volgen Anglia

Nijmegen - De brugklassers van Het Rijks vieren feest en de sectie Engels met hen. De huidige lichting brugklassers bij Engels is in z'n geheel geslaagd. "Zonder ook maar een cijfer te halen hebben de leerlingen prachtig gepresteerd. Ieder kind op haar of zijn eigen niveau. En zo kan het dat een leerling uit een brugklas basis met lof het niveau van 5 havo behaalt", aldus Het Rijks.

"Het programma heet Anglia en is na een jaar een groot succes te noemen. Het gaat als volgt in z’n werk. Leerlingen krijgen voor de herfstvakantie een instaptoets. De score die een leerling hiervoor behaalt, komt niet op het rapport maar bepaalt het niveau waarop hij of zij hierna gaat werken. Dan kan de docent de verschillende boeken gaan bestellen. Ze kunnen op hun eigen niveau werken aan opdrachten met passende theorie. Zowel met creatieve opdrachten als met 'saaie' grammatica-oefeningen kunnen zij aantonen wat ze kunnen. En dat wordt dan niet uitgedrukt in cijfers."

Vanwege het succes gaat Het Rijks in leerjaar twee ook aan de slag met Anglia. "Een bijkomend voordeel is dat deze lessen ook veel informatie opleveren over de leerstijl van een leerling. Zo kunnen leerlingen er bij andere vakken ook van profiteren."