Nijmegenaar Depla gekozen in landelijk bestuur Jonge Socialisten

Nijmegen - De Nijmeegse student Depla (19) is gekozen in het landelijk bestuur Jonge Socialisten in de PvdA.

Afgelopen weekend was het congres van de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten. Hier werd het nieuwe bestuur herkozen met daarin de 19-jarige Nijmeegse student Pelle Depla, zoon van oud-wethouder Depla. Naast ruim 150 leden waren ook enkele bekende Nederlanders aanwezig op het congres, zoals de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, D66-Kamerlid Pia Dijkstra en het cabaretduo Van der Laan & Woe, bekend van het tv-programma De Kwis.

Depla is verkozen voor de functie communicatie binnen het nieuwe bestuur. "De politiek is me natuurlijk met de paplepel ingegoten", zegt Depla. "Met het rechtse kabinet in Den Haag zie je een duidelijke keuze voor mensen met een dikke portemonnee, een hele grote groep Nederlanders wordt daarmee vergeten. Het is tijd om me in te zetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan komen, ook als het allemaal niet vanzelf gaat", aldus Depla.

Toen Depla twaalf jaar oud werd, is hij verhuisd naar Heerlen, waar zijn vader burgemeester werd. Na weer een verhuizing, dit keer naar Breda waar zijn vader momenteel burgemeester is, is hij terug in zijn geboorteplaats waar hij aan de Radboud Universiteit zijn studie politicologie volgt. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen was Depla actief voor de Nijmeegse PvdA. Over Nijmegen zegt hij: "In Nijmegen zijn gelukkig de afgelopen jaren veel sociale keuzes gemaakt en is ervoor gezorgd dat er voor iedereen in Nijmegen plek is om te wonen, bijvoorbeeld in het Waterkwartier. Maar ook in Nijmegen zijn we er nog niet, ook hier stijgen de huizenprijzen en wordt een goede woning voor starters en minima steeds moeilijker te vinden."

De Jonge Socialisten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan de PvdA voor jongeren van 12 tot en met 28 jaar. Met bijna 2000 leden is de Jonge Socialisten een van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland.