Als fanatiek sporter en voorzitter van de Nijmeegse triatlonvereniging Cerberus vindt Alexander het fantastisch om in een organisatie te mogen werken die zich voor honderd procent richt op de loopsport. (Foto: Maaike van Helmond)
Als fanatiek sporter en voorzitter van de Nijmeegse triatlonvereniging Cerberus vindt Alexander het fantastisch om in een organisatie te mogen werken die zich voor honderd procent richt op de loopsport. (Foto: Maaike van Helmond) (Foto: )

Nieuwe directeur Zevenheuvelenloop

Nijmegen - "Het leven is kort", dat realiseert Alexander Vandevelde zich de laatste tijd maar al te goed. "Voor mij de motivatie om iets anders te willen doen met mijn leven dan dag in dag uit op kantoor zitten, zoals ik nu doe." Een streven dat hij ook daadwerkelijk waar gaat maken, want 15 augustus start Alexander als de nieuwe directeur van Stichting Zevenheuvelenloop.

Een uitdaging die enigszins door het lot lijkt te zijn bepaald. "Nog geen twee dagen nadat ik de knoop had doorgehakt dat ik echt zou gaan zoeken naar ander werk, 'pushte' mijn LinkedInpagina spontaan de vacature van Stichting Zevenheuvelenloop." Een vacature waarop hij, hoewel hij enthousiast was, toch niet meteen reageerde. "Maar uiteindelijk heb ik er twee dagen voor de sluiting van de sollicitatieperiode toch maar een telefoontje aan gewaagd. En wat ik tijdens dat gesprek hoorde, maakte mij alleen maar enthousiaster."

En niet alleen hem, maar ook het bestuur van Stichting Zevenheuvelenloop, want Alexander was een van de kandidaten die op gesprek mocht komen en die dus uiteindelijk ook de functie kreeg. "Natuurlijk ken ik de organisatie - ik heb zelf talloze keren meegedaan aan de Zevenheuvelenloop en de Zevenheuvelennacht - ik had me alleen nooit gerealiseerd dat er een fulltime directiefunctie achter deze organisatie zit. Wat het werk allemaal zou omvatten, was me van tevoren dan ook niet helemaal duidelijk." Inmiddels heeft hij daar een beter beeld van en nog steeds is Alexander razend enthousiast. "Het is en blijft een miljoenenbedrijf waar we het over hebben. Achter de schermen is het een ontzettend goed geoliede machine; geweldig dat ik daaraan mijn steentje mag gaan bijdragen."
Hoewel Alexander de grote onbekende was tijdens de sollicitatieprocedure, is de functie hem op het lijf geschreven. "Als fanatiek sporter is het fantastisch om in een organisatie te mogen werken die zich voor honderd procent richt op de loopsport." Hij kijkt er dan ook naar uit om zijn ervaring uit het bedrijfsleven in te mogen zetten om het succes van Stichting Zevenheuvelenloop voort te zetten en gaat graag de uitdaging aan om te zoeken naar vernieuwing.
Zijn start op 15 augustus betekent dat de Zevenheuvelenloop dit jaar meteen zijn vuurdoop wordt in de functie van directeur. "Ik kan haast niet wachten tot het zover is. Super dat het team mij ook nu al overal bij betrekt zodat ik straks niet voor voldongen feiten kom te staan. Wat dat betreft kom ik echt in een warm bad terecht." Toch plaatst Alexander ook één kanttekening. "Zelf deelnemen aan de Zevenheuvelenloop of de Zevenheuvelennacht zit er als directeur helaas niet meer in. Het enige minpuntje van mijn nieuwe functie..."

(Tekst: Maaike van Helmond)