Music Meeting geeft festivaltickets weg

Nijmegen - De actie 'Geef een Toegift' tijdens International Music Meeting Festival afgelopen Pinksteren bleek een succes. De organisatie doneerde 40 festivaltickets voor deze editie aan vluchtelingen en heeft hetzelfde aantal gereserveerd voor 2019. Music Meeting spoorde tijdens de kaartverkoop haar publiek aan om een extra kaartje te kopen voor mensen die te weinig middelen om een ticket te kopen. De actie was goed voor ruim 80 vrijkaartjes.

'Geef een Toegift' is een landelijk initiatief van de Verenigde Podiumkunstenfestivals. Door het hele land wordt publiek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand met minder financiële middelen. 'Geef een Toegift' komt voort uit de ambitie een nieuwe stap te zetten in het toegankelijk maken van de podiumkunsten, en een breed en nieuw publiek te bereiken. De festivals zetten in op inclusiviteit en diversiteit en onderstrepen hiermee hun verbindende kracht. Naar analogie van de 'uitgestelde koffie' (een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen van een kop koffie voor een tweede kop betaald kon worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kon worden) komen de festivals met het 'uitgestelde kaartje'.

Hoe werkte de Toegift

Bij aankoop van een kaartje werd de bezoeker gevraagd of hij/zij een extra kaartje wilde kopen voor iemand die graag een concert of een voorstelling zou bezoeken, maar niet de financiële mogelijkheden heeft. Voor Music Meeting kon een heel of een half kaartje worden bijgekocht. Music Meeting verdubbelde het gekochte kaartjes en doneerde op deze manier ook mee. De tickets die op deze manier extra werden gekocht kwamen bij geïnteresseerden terecht via partnerschappen met lokaal gewortelde sociale organisaties. In Nijmegen waren dat Stichting GAST, Wereldvrouwenhuis en Stichting Noodopvang Vluchtelingen.