Foto: Sieberen van der Werf
Foto: Sieberen van der Werf

Leerlingen met 'Lef' in Lindenberg

Nijmegen - Zo'n 150 basisschoolleerlingen uit Nijmegen staan vrijdag 22 juni op het grote podium van de Lindenberg met de LEF-voorstelling 'Tim en de Grote Verhalensoep'. Er is een voorstelling om 17.30 en 19.30 uur.

LEF is een project waarin leerlingen van Nijmeegse basisscholen samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten zijn de scholieren in zes maanden tijd opgeleid tot acteurs, zangers en dansers. "LEF is een bijzonder project dat we al jaren uitvoeren bij de Lindenberg", vertelt Rini Sonnemans, hoofd Cultuur en School Nijmegen. "Het repetitieproces is soms pittig, er moet hard gewerkt geworden door alle deelnemende partijen. Het is prachtig om te zien hoe de basisschoolleerlingen uiteindelijk op het podium staan te glunderen en hoezeer ouders en leerkrachten van dat aanzicht genieten. LEF laat zien wat kunst en cultuur in het onderwijs doen en waarom het zo belangrijk is dat daar aandacht voor is en blijft. Met het LEF-project bereiken we kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium."

De Nijmeegse basisscholen die meedoen aan LEF 2018 zijn De Driemaster, Het Kleurrijk, Het Octaaf, De Meiboom, Prins Maurits en NSV2. In de voorstelling wordt door de kinderen gedanst, gezongen en gespeeld en er worden en circustrucs gedaan. Dit alles wordt begeleid door een liveband.

Toegangskaarten voor de voorstellingen op 22 juni kosten 2,50 euro en zijn te koop via www.delindenberg.com.