SONY DSC
SONY DSC

Keti Koti Festival

Berg en Dal - Het Afrika Museum in Berg en Dal vormt zaterdag 23 juni van 13.00 tot 20.00 uur het decor voor de 10e editie van het Keti Koti Festival. Met een uitgebreid programma wordt stilgestaan bij het slavernijverleden én wordt er vrijheid en verbondenheid gevierd. Een dag vol rituelen en tradities, muziek, dans en ontmoetingen. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen' in het Surinaams en symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

Tijdens het festival is er aandacht voor de geschiedenis van de slavernij maar ook voor het feit dat slavernij en mensenhandel nog steeds voorkomen. Met lezingen over de ontwikkelingen rondom de Para plantages, de Keti Koti talks over het verband tussen het slavernijverleden en huidige machtsstructuren en ongelijkheid, een voordracht uit het boek 'Met eigen ogen' en gedichten en verhalen van spokenword artiesten.

Het vieren van de vrijheid en verbondenheid speelt ook een grote rol op deze dag. Op het programma staan live muziekoptredens van kaseko-band Kankantrie en salsa-band Cache Royal. Er zijn creatieve workshops, een optreden van Jetty Mathurin als Taante en een Caraïbische Markt met kramen met bijzondere producten en een grote Foodmarkt met authentieke Surinaamse en Antilliaanse producten. Deze bijzondere dag wordt gepresenteerd door presentatrice en comédienne Stacey Esajas.

Entree: 14,00 euro (Museumkaart geldig) of online voorverkoop 5,00 euro (via tickets.afrikamuseum.nl/evenementen)

www.afrikamuseum.nl

Meer berichten