Lions Club Nijmegen zet de Kentering in het zonnetje

Nijmegen - Lions Club Nijmegen heeft de Schotvanger wisseltrofee uitgereikt aan de Kentering Nijmegen. De Kentering is een onafhankelijke organisatie voor mensen die te maken hebben met de psychiatrie of aanverwante zorg.

"Uit alle organisaties die door de vrijwilligerscentrale Nijmegen zijn voorgedragen is de Kentering gekozen vanwege de betrokken vrijwilligers die al jaren lang actief zijn voor anderen. De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen en daarom dubbel waardevol. Ze weten hoe het is om kwetsbaar te zijn en steun nodig te hebben. Zij laten tevens zien hoe plezierig het is om voor anderen iets te kunnen betekenen. De Kentering biedt ondersteuning, informatie en trainingen over het inzetten van ervaringsdeskundigheid en belangenbehartiging. Vrijwilligers werken samen met professionals", aldus de Lions Club Nijmegen.

De wisseltrofee bestaat uit een schild (schotvanger) in zilver en is genoemd naar Henny Schotvanger, een oud Lions lid. Uit zijn legaat en giften is een fonds gesticht om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Meer berichten