Anja en Trees schitteren op NK Masters. (Foto Rob Klunder)
Anja en Trees schitteren op NK Masters. (Foto Rob Klunder)

Huldiging masteratleten Nijmegen Atletiek

Nijmegen - De masteratleten (atleten ouder dan 35 jaar) van Nijmegen Atletiek te weten Trees Rutten (70), Anja Klunder (62) en Marlou Klaver (50) hebben op nationaal niveau goed gepresteerd. Marlou wist zelfs op het Europese Kampioenschap een medaille te halen. Ze worden maandagavond 18 juni om 21.00 uur gehuldigd op de atletiekbaan in Brakkenstein.

“Leeftijd is geen beperking”, roept Anja Klunder vaak tijdens de trainingen. En dat bewees ze zelf op het NK Meerkamp in Gouda op 2 en 3 juni. Ze won daar een gouden medaille met speerwerpen en een zilveren medaille met kogelstoten.

Trees Rutten haalde op dat NK maar liefst 2 keer goud. Zowel op de 10 kilometer als op 1500 meter stond zij op de hoogste trede van het podium. De 10 kilometer liep ze in een tijd van 51:06,60 minuten en dat is een tijd waar veel jongere atleten van dromen! Tijdens dat NK liep Trees een Nederlands record op de 1500 meter, een paar weken later verpulverde ze het nationale record op de 3000 meter.

Marlou Klaver reisde in maart af naar Madrid om mee te doen met het EK Indoor Vijfkamp. Zij kwam met een zilveren medaille thuis. Daarvoor had ze op de NK Indoor al een keer goud (verspringen), twee keer zilver (hoogspringen en horden) en brons (200 meter) gewonnen.

Wil je weten of atletiek ook iets voor jou is? Doe mee met een proefles. Aanmelden via www.nijmegenatletiek.nl.

Meer berichten