Een boek drijft door de winkel van Books 4 Life nadat er na regenval lekkage in het pand is ontstaan.
Een boek drijft door de winkel van Books 4 Life nadat er na regenval lekkage in het pand is ontstaan. (Foto: Ingeborg de Moor)

Books 4 Life zoekt met spoed nieuw onderkomen

Nijmegen - Books 4 Life Nijmegen zoekt met spoed een nieuw winkelpand. De winkel in tweedehands boeken, waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat, had de afgelopen weken na een aantal regenbuien te kampen met forse wateroverlast. "We hebben in totaal honderden liters water uit onze winkelruimte aan de Wolfskuilseweg gehaald", zegt Pieter Gransbergen, voorzitter van Books 4 Life Nijmegen. "Het had niet veel gescheeld of er waren heel veel boeken verloren gegaan. De vrijwilligers en zelfs onze buren hebben met man en macht gewerkt om dat te voorkomen."

De opbrengst van de boeken die Books 4 Life verkoopt, is bestemd voor goede doelen. Geld om zelf een pand te kopen, is er daarom niet. Ook qua huur zijn de financiële mogelijkheden zeer beperkt. Momenteel maakt Books 4 Life Nijmegen gratis gebruik van het souterrain van het RIBW aan de Wolfskuilseweg 19.

Aan welke eisen moet een nieuw winkelpand voldoen? "Het moet allereerst voldoende ruimte bieden aan onze boeken, zo’n 80 tot 90 vierkante meter", aldus Gransbergen. "Verder moet het pand op een zichtbare en goed bereikbare locatie staan. Ook dat is de reden dat we willen verhuizen: onze huidige winkel is lastig te vinden." Books 4 Life onderzoekt momenteel de mogelijkheden van crowdfunding of van het tijdelijk gebruik van een anti-kraakpand. Gransbergen: "En verder zijn uiteraard alle ideeën en tips van harte welkom."

www.books4lifenijmegen.nl