(Foto Mika Kraft)
(Foto Mika Kraft)

'Roze Olifant' wint wedstrijd Tap-Art

Nijmegen - Ontwerp een kleurrijk en opvallend watertappunt: dat was de inzet van de creatieve samenwerking die veertien leerlingen van middelbare school NSG Groenewoud zijn aangegaan met MariannA Bakker. In het kader van de Green Capital Challenge Water is zij Tap-Art gestart. De wedstrijd voor het aantrekkelijkste ontwerp is een onderdeel van Tap-Art. Het watertappunt de 'Roze Olifant' van Janneke, Bonnie en Marcia uit 5 vwo kwam als winnaar uit de bus.

Met Tap-Art wil MariannA Bakker de verschillende watertappunten in Nijmegen laten opvallen, zodat meer mensen water gaan tappen, het liefst met een hervulbare fles. Dan helpt water tappen bij het verminderen van plastic afval. Bovendien is water drinken gratis en gezond. De inzet is dat de watertappunten op jaarbasis misschien wel leiden tot 100.000 minder plastic wegwerpflesjes.

In Nijmegen zijn 21 tappunten. Gekeken wordt nu hoe de Roze Olifant bij welk tappunt kan worden gemaakt. Ook voor twee andere ontwerpen van leerlingen van NSG Groenewoud worden de mogelijkheden tot realisatie onderzocht. Aangezien de Green Capital Challenges burgerinitiatieven zijn zonder budget, wordt gezocht naar zowel verfmateriaal als naar schilders en kunstenaars die groot in openbare ruimte kunnen verven. Ook leveranciers van stickers kunnen de realisatie dichterbij brengen. Heb je een idee, wil je helpen of bijdragen? Stuur dan een mail naar mariannA.bakker@gmail.com.

www.greencapitalchallenges.nl/tap-art

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden