Leden van Wandelvereniging Magnus Nijmegen.
Leden van Wandelvereniging Magnus Nijmegen.

Wandelvereniging Magnus klaar voor Vierdaagse

Nijmegen - Wandelvereniging Magnus is er helemaal klaar voor. Wat ooit begon in een legertent is uitgegroeid tot een grote opvang voor vierdaagselopers (leden en gastlopers) in Ontmoetingsplek de Kloosterhof in Weurt.

"Zaterdag 14 juli beginnen we met een grote groep leden en vrijwilligers met het opbouwen van onze vierdaagse locatie", aldus hoofdcoördinator Jan Polman. "In een korte tijd wordt in de sporthal een kleine 100 bedden van Defensie geplaatst en rijden vrachtwagen af en aan om al het overige materialen te brengen dat nodig is om zo’n week goed te kunnen organiseren. ‘s Avonds wordt door Magnus deelgenomen aan de Sunset March, een eerbetoon aan hen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland."

Magnus laat niets aan het toeval over en alles is in detail uitgewerkt. "Zo hangen er in het gebouw overal plattegronden zodat iedereen weet wie er in welk bed slaapt. Op dinsdag doen we een ontruimingsoefening, waar eenieder aan mee moet doen."

"Er is een medische post met ervaren voetverzorgers en een heel team masseurs. Er is een 24-uurs dienst, zodat de veiligheid is gewaarborgd en vanaf twee uur in de ochtend staat er al een heerlijk ontbijtbuffet klaar voor de vroege vogels. Op het parcours hebben we een vijftal verzorgingsposten en het keukenteam zorgt voor een heerlijke warme maaltijd."

Vrijdagmiddag tijdens de intocht is het feest aan de Via Gladiola. We verwelkomen onze leden en gastlopers met gebakken eieren en pannenkoeken en een lekker drankje. 's Avonds sluiten we deze prachtige week af met een uitgebreid feestelijk buffet en daarna ons eigen blarenbal met live muziek. En zaterdag 21 juli staat in het teken van opruimen, maar ook dat gaat als een goed geoliede machine."

Meer berichten