Pontje naar Festival op 't Eiland vaart niet

Nijmegen - Een tegenvaller voor Festival op 't Eiland: het pontje tussen de Kaaij en het Stadseiland vaart deze Vierdaagsefeesten niet. Reden: extreem laag water. "Het is onverantwoord om nu te gaan varen. We gaan geen risico's lopen", vertelt projectleider Margo Geers.

De droogte van de afgelopen tijd in Nederland en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat het water in de Waal de laatste weken steeds lager is gaan staan. In overleg met de schipper van het pontje heeft de organisatie na een laatste meting moeten besluiten dat het niet verantwoord is om komende week een pontje te laten varen. "Er is geprobeerd met extra pontons de pont toch te kunnen laten varen, maar helaas is de waterstand zelfs daarvoor te laag", aldus Geers.

Hoewel het pontje een populair vervoersmiddel is, is het Eiland ook prima bereikbaar zonder pontje. "Op de fiets over de Snelbinder (Spoorbrug) of Waalbrug ben je er vanaf de Waalkade in vijf minuten, lopend in tien minuten." Ook vanaf station Nijmegen-Lent is het Eiland maar zo'n tien minuutjes lopen. Daarnaast rijdt het Hup-On-Hup-Off treintje van de NS over de Snelbinder en is de organisatie aan het kijken of er een pendelbus ingezet kan worden tussen de Kaaij en het Eiland. Houd hiervoor de site www.opheteiland.nl in de gaten.

Elk nadeel heeft zijn voordeel: met het lage water is het strand van het Eiland dit jaar groter dan ooit. Dat komt goed uit, want voor het eerst wordt er deze editie van Festival op 't Eiland iedere avond vanaf 20.30 uur volop gedanst op het strand met verschillende feestjes, zoals Het Zusje van Debbie op zaterdag en De Swing op donderdag. Alleen maar meer ruimte voor meer gezelligheid!

Ideeën?

Heb je zelf een heel goed idee om ter vervanging van het pontje in te zetten? Dat hoort de organisatie graag! Op de facebookpagina van Festival op 't Eiland roept de organisatie haar volgers op om mee te denken over oplossingen om het Eiland te bereiken.

Meer berichten