Kraanwater tappunt bij Lindenberg haven Nijmegen.
Kraanwater tappunt bij Lindenberg haven Nijmegen. (Foto: MariannA Bakker)

Nijmeegse watertappunten online

Nijmegen - De 21 kraanwater tappunten in Nijmegen zijn online in kaart gebracht. De tappunten zijn niet alleen in werking tijdens de Vierdaagse. Een groot deel van het jaar kun je gratis kraanwater tappen in de openbare ruimte. "Water drinken is gezond. Tap je met een hervulbare fles, dan draag je ook bij aan een duurzaam Green Capital Nijmegen en minder plastic soep! Op jaarbasis kan het mogelijk 100.000 stuks plastic wegwerpflesjes schelen. Preventie van plastic afval dus in plaats van zwerfafval en recyclen: re-use en reduce. Iedereen kan hieraan meehelpen", aldus de initiatiefnemers Stichting Vierdaagsefeesten, waterbedrijf Vitens en Join the Pipe.

Op de site Welkom in Nijmegen staan de nu bekende kraanwater tappunten op een Google map kaartje. Het kaartje is ook op een mobiele telefoon te gebruiken. Om de punten nog makkelijker te vinden, zijn foto’s van de tappunten in de omgeving bijgevoegd. Veertien punten bevinden zich in het centrum.

Aan het op de kaart zetten van de tappunten in Nijmegen werd meegewerkt door MariannA Bakker vanuit de Green Capital Challenge Water met Tap-Art. "Een duurzame, gezonde en leukere stad zijn de doelen. Met de online tappunten kaart is de vindbaarheid hiervan al vergroot. Met de Vierdaagse voor de boeg kan de doelstelling van 100.000 minder plastic wegwerpflesjes misschien wel in korte tijd worden gehaald, wanneer meer mensen tappen met een hervulbare fles. Kraanwater is gratis."

In augustus wordt een aantal kraanwater tappunten kunstzinnig aangekleed om deze zo te laten opvallen. Tap-Art is een burgerinitiatief zonder subsidie. Meehelpen aan Tap-Art kan op vele manieren. Heb je een idee voor een ontwerp? Kun je goed groot decoratief schilderen? Heb je geschikt verfmateriaal over of wil je wel een bedrag hiervoor doneren? Wil je op een andere manier helpen de tappunten op de kaart te zetten? Meld je vóór 23 juli aan via mariannA.bakker@gmail.com.

Vind online de tappunten op de kaart op WelkomInNijmegen.nl > Zoeken en vul in: Watertappunten. Ontbreekt er een tappunt op de kaart? Laat het weten. Meer info over Tap-Art: www.greencapitalchallenges.nl/tap-art.

Meer berichten