Gevraagd: vrijwilligers luisterlijn Sensoor locatie Nijmegen

Nijmegen - In de zomer stoppen tijdelijk veel wekelijkse activiteiten en zijn familie en vrienden op vakantie. Bij mensen die eenzaam zijn kan hierdoor het gevoel van eenzaamheid toenemen. Een praatje kan al helpen. Vrijwilligers van de landelijke luisterlijn Sensoor bieden een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail. In september start er een training in Nijmegen om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

"De landelijke luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. Afgelopen mei beantwoordde Sensoor bijvoorbeeld 1800 telefoontjes méér dan in diezelfde maand vorig jaar. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Ook deze zomer verwachten we veel telefoontjes, want hoewel je het misschien niet zou verwachten, ligt juist in de zomer eenzaamheid op de loer", aldus Sensoor. Er worden extra trainers ingezet om de trainingen aan (nieuwe) vrijwilligers te verzorgen.

Vanuit 26 locaties, waaronder Nijmegen, voeren zo'n 1200 vrijwilligers dag en nacht ruim 285.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich melden via www.sensoor.nl. Als vrijwilligers zich aanmelden, vindt er eerst een intakegesprek plaats.

Meer berichten