Foto WeDo
Foto WeDo

Vierde editie SMKMRKT bij Labyrinth

Nijmegen - Voor het vierde jaar op rij verzorgt SMKMRKT tijdens de Vierdaagsefeesten een sfeervol festival rondom het Labyrinth aan de Waalkade in Nijmegen. "Met de komst van een extra podium, een hoop verse foodtrucks, meer optredens en activiteiten en meer samenwerkingen dan ooit wordt het de meest gevarieerde editie tot nu toe", aldus de organisatie.

Er staat een imposante tent waar iedere avond gedanst kan worden. Iedere avond een ander feestje. Dat is wat de bezoekers kunnen verwachten. Op de zaterdag is er disco met 'Blauwdruk', op zondag soul van 'Soulcity', de maandag afrobeat en disco met 'Drift'. De dinsdag staat in het teken van hiphop met 'Chocolade', de woensdag zijn het de hitjes van 'Het Zusje Van Debbie', donderdag musica latina met 'Fiesta Macumba' en de vrijdag wordt traditioneel op Jamaicaanse wijze afgesloten met de reggae van 'Boomshakalak Soundsystem'. Er is ook een tweede podium waar iedere avond kan worden geborreld en gedanst met onder meer de Nijmeegse 'J-Flava'.

Van alle smaken thuis

Er is een foodline-up met streetfood uit alle werelddelen. Marokkaanse tajine, Mexicaanse taco's, Surinaamse roti, Kaapverdische BBQ en nog veel meer. Natuurlijk ook verse friet, pizza's, een burger en Hollandse kost. Ook wordt er extra aandacht besteed aan een uitgebreid assortiment voor vegetariërs, veganisten en de zogenaamde flexitariër. Nieuw is ook de hapjesbar op het terras waar borrelplateaus worden aangeboden. Noemenswaardig zijn de heerlijke verse oesters van Zilte Bliksem.

Drift's Danspaleis

Na het succes van vorig jaar wordt SMKMRKT op zaterdag 14 juli om 14.00 uur geopend met een dansmiddag voor jong en oud. In samenwerking met 'Drift', 'Club Goud' en 'Het Danspaleis' wordt er twee uur lang gedanst alsof de tijd heeft stil gestaan. Speciaal voor de gelegenheid en om in het bijzonder een breed publiek te trekken zal dan Olga Commandeur van 'Nederland in Beweging', zorgen voor een uitgebreide warming up.

Veel variatie en afwisseling

Iedere dag is er van alles te doen. Zo staat zondag avond in het teken van het vuurwerk tijdens 'de Waal in Vlammen'. Vanaf 22.00 uur is het luxueus vertoeven aan de kade en kan men met een oester in de hand genieten van het jaarlijkse vuurwerk. Hierna treedt feestband 'De B.A.B' aan op het terras en draaien de dj's van 'Soulcity' de meest soulvolle tunes.

De hele woensdag kleurt SMKMRKT roze. In de vroege middag is er een speciaal programma om de lopers te verwelkomen. Naast deze speciale dagen staat er de hele week een bomvol muzikaal programma op drie podia geprogrammeerd en is alles erop ingericht om het bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken. "We hebben er dit jaar alles aan gedaan om een zo breed mogelijk programma op te stellen met veel variatie en afwisseling. Van een groot terras waar je lekker kan relaxen, eten, drinken verschuift het in de avond hopelijk langzaam naar een groot en uitbundig straatfeest waar iedereen zich de hele week thuis voelt", aldus Diede Van Overbeek, directeur van SMKMRKT.

Meer berichten