"De Vierdaagse wordt nooit routine en blijft een megaklus maar wel een hele dankbare. Ik heb er weer zin in!"
"De Vierdaagse wordt nooit routine en blijft een megaklus maar wel een hele dankbare. Ik heb er weer zin in!" (Foto: )
In gesprek met de burgemeester

Bruls over feesten en marsen: 'Topweek!'

Het barst weer los: de Vierdaagsefeesten en Vierdaagsemarsen. Voor Nijmegen de meest bijzondere week van het jaar. Burgemeester Bruls legt uit waarom het nooit verveelt.

Kijkt u er naar uit?
Ja, nog steeds. Er zit voor de drie partners - gemeente, feesten en marsen - enorm veel voorbereiding in elk jaar. Maar daar krijgen we heel veel voor terug. De derde week van juli is er altijd een van saamhorigheid, gezellig feesten, drukte, enorm veel aandacht voor Nijmegen. Kortom, elk jaar weer een topweek voor onze mooie stad en haar inwoners.

Zijn er nog bijzonderheden?
Een nieuw initiatief zijn de controles die we volgende week enkele keren gaan houden bij jongeren. Zoals bekend mogen kinderen onder de 18 jaar geen alcohol drinken of zelfs bij zich hebben. We hebben afgelopen jaren horeca en supermarkten gecontroleerd op verkoop van alcohol aan minderjarigen. Daar zien we vooruitgang. Deze controles blijven, maar het is niet meer dan redelijk ook de gebruikers zelf aan te spreken. Dat gaan we dit jaar doen. Dus kinderen die met drank op pad zijn, krijgen van ons de kans deze vrijwillig af te staan om een bekeuring te voorkomen. Mochten ze dit niet doen, of nog erger, al onder invloed zijn, dan volgt direct een boete en nemen wij contact op met de ouders. Doel is een stukje bewustwording, want alcohol is voor kinderen in hun ontwikkeling aantoonbaar slecht. Maar buiten dit nieuwe initiatief reken ik gewoon weer op een gezellige en levendige week.

Gaat het u nooit vervelen?

Nee! We dragen een grote verantwoordelijkheid wat betreft het beheersen van grote mensenmassa's en daarnaast zijn we gastheer voor mensen uit tientallen landen. De sfeer is echter altijd goed met minder opstootjes dan op een gemiddelde zaterdagavond. En ieder jaar mag ik weer andere mensen bezoeken en ontmoeten en hoor ik bijzondere verhalen uit alle windstreken. En de oprechte dankbaarheid die mij als burgemeester ten deel valt tijdens de intocht is elk jaar heel bijzonder. Ik beschouw deze dank altijd als een bedankje voor álle Nijmegenaren die elk jaar ook weer massaal hun beste beentje voorzetten om de vele gasten een warm welkom te heten."

De Vierdaagse wordt nooit routine en blijft een megaklus, maar wel een hele dankbare. Ik heb er weer zin in!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten