Foto:

Valse start van de vakantie

Rechtswinkel Nijmegen-Oost

Nijmegen - Vluchtvertraging op vakantie? Wat je kunt doen als je terug bent beschrijft Rechtswinkel Nijmegen-Oost in onderstaand artikel.

Op vakantie kunnen onvoorziene dingen gebeurten zoals een vertraagde of geannuleerde vlucht. Op dat moment zit er niets anders op dan te wachten op uw vlucht of om te boeken.

Wat kun je doen bij thuiskomst?

Bij vertraging is een luchtvaartmaatschappij hiervoor verantwoordelijk.
Tegenwoordig is er een regeling voor vertraging of annulering van vluchten binnen de Europese Unie.


Bij een vertraging van twee uur is de luchtvaartmaatschappij onder andere verantwoordelijk voor het ter beschikking stellen van eten, drinken of een hotelovernachting. Maar wat als de vertraging drie uur of langer aanhoudt? Dan geldt er een compensatieregeling. Dit betekent dat wij recht hebben op een financiële compensatie, zodat we niet in de kou achtergelaten worden.
Let wel, het recht zou het recht niet zijn als er geen uitzonderingen bestonden. 'Buitengewone omstandigheden' zorgen ervoor dat de luchtvaartmaatschappij u geen vergoeding hoeft te betalen. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan onaangekondigde stakingen, terrorisme en sneeuwstormen.
Is hier geen sprake van, dan kunt u tegenwoordig aanspraak maken op een vergoeding van een bedrag tussen de €250 en €600 – afhankelijk van het aantal gevlogen kilometers.
Er bestaan zogenaamde 'claimhandlers'. Dit zijn bedrijven die voor u uw recht gaan halen, vaak tegen betaling van een percentage van het compensatiebedrag. U zou natuurlijk ook zelf een brief kunnen opstellen en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen.

Hopelijk kunt u aan uw vakantie beginnen zonder enige vertraging. Als u wel tegen een valste start aanloopt, dan is de reis gelukkig niet gelijk afgelast. U hebt vaak recht op een maaltijd en overnachting, en misschien ook een compensatie voor de ongelukkige situatie.

Meer berichten