Foto:

Tennissers trotseren hitte

Heumen - Vorige week waren De Heumense tenniskampioenschappen voor 55 plussers, de HDK55+, voor de 17e keer bij Tennisvereniging Malden, LTVO Overasselt en Union Lawn Tennis.

"Er waren ruim 70 sportieve en fitte deelnemers, die ondanks de hittegolf de onderlinge strijd aangingen, terwijl de leeftijd van de spelers dikwijls boven de 70 jaar lag. Vijf dagen lang streden zij in hun klasse om de eer, maar ze kwamen vooral voor de gezelligheid. Want gezellig is het elk jaar zeker. Ondanks de hitte, maar dankzij vele emmertjes water langs de baan zijn alle wedstrijden gelukkig zonder problemen gespeeld. Maar te warm was het zeker! Het publiek zocht naarstig naar de schaduwplekjes, zodat ze hun helden konden zien ploeteren. Zelfs om te kijken was het warm, maar gelukkig waren de drankjes koel", vertelt Annie van Leuken namens HDK 55+ commissie.

Alle tennisparken en clubgebouwen zagen er weer verzorgd uit, dankzij veel vrijwilligerswerk, dat meestal door dezelfde enthousiaste 55-plussers wordt verricht.

Op maandag werd er gespeeld bij Tennisvereniging Malden, dinsdag en donderdag bij LTVO in Overasselt, woensdag bij Union en op vrijdag de finales weer bij TV Malden.

"Na afloop was er een loterij met mooie prijzen. Volgend jaar, laatste week van juli, hopen we iedereen weer in goede gezondheid te mogen terugzien", zegt Annie.

Meer berichten