Mr. Weazley
Mr. Weazley (Foto: onbekend)

PolderPop, festival in Ooijpolder

LEUTH – PolderPop heeft al 29 jaar een neus voor nieuw muzikaal talent. Dit jaar vindt het festival plaats op 11 en 12 augustus. Het festival keert terug naar de plek waar het 29 jaar geleden allemaal begon: het terrein naast de Vriendenkring aan de Klaproosstraat in Leuth.

Roots & More!

Zaterdag 11 augustus PolderPop Roots & More met de regionale en (inter)nationale top op het gebied van americana, blues, jazz en soul. PolderPop Roots & More opent de poorten om 18:30 uur. Nederlands jongste bluesrocker, de uit Nijmegen afkomstige MERYN BEVELANDER opent met zijn band het festival. De uit Ierland afkomstige singer/songwriter CHRIS KEYS schrijft prachtige songs die balanceren tussen americana en folk. Op PolderPop doet hij zijn enige bandoptreden in Nederland.

MATTANJA JOY BRADLEY is onverwacht toegevoegd aan de line-up nadat de Nijmeegse band Any Vegetable liet weten te zijn gestopt. Mattanja Joy Bradley verdiende enige jaren geleden de titel van ‘beste blueszangeres’. Misschien ken je haar ook van haar deelname aan ‘de beste singer/songwriter van Nederland’ en ‘de beste zangers van Nederland’. Op het moment werkt de zangeres aan haar tweede album dat in 2019 zal verschijnen. Het 8-koppige uit België afkomstige EVIL EMPIRE ORCHESTRA verovert op dit moment met hun crossover van soul-jazz en garage funk de podia in Nederland.

GUY VERLINDE & THE MIGHTY GATORS staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. Guy’s optredens zijn energiek, emotioneel geladen en authentiek. Als afsluiting brengt THE ETTA JAMES EXPERIENCE een ode aan de in 2012 overleden ‘grand lady of soul’. De 11-koppige band geeft een spetterende show met soul, blues, funk, rock’ n roll en jazz. Laat je verrassen door deze Gelderse topband.

Gratis zondag!

Zondag 12 augustus vanaf 13.00 uur bands die nog onbekend zijn bij het grote publiek maar het in zich hebben om groot te worden. Groeidiamantjes met het label: “Veelbelovend”. De toegang is GRATIS.

De muziek van festivalopener SMOKING ALASKA zigzagt tussen melancholische indie en alternatieve rock. AUGUST brengt melodieuze songs met een scherp randje. HANDSOME JOHNNY combineert op hun debuut-EP americana en rootsrock.

De songs van de rockband PYRO klinken zo herkenbaar dat je ze gelijk mee wilt zingen. De RAW FLOWERS zijn een tweede keer te gast op PolderPop. Een opzwepend mengsel van garage en classic gitaarrock. Als je MILLER & THE TONE MACHINE in een hokje wilt stoppen noemen ze het zelf ‘Achterhoekse soul’. Enkele weken na hun podiumdebuut stond de band al in het voorprogramma van 10CC.

WE ARE HUNTERS mogen zich de winnaars van de Roos van Nijmegen 2018 noemen. Vol passie en gedrevenheid combineren ze de rocksound van begin ’90 met classic rock. MR. WEAZLEY is een nieuwe band rond Benjamin Thode (die we nog kennen van Leeways). Samen met zijn maten omarmt hij reggae, afrobeat en hip-hop. Een energieke mix om te dansen, genieten en PolderPop af te sluiten.

Voorverkoop Roots & More

Voor PolderPop Roots & More op zaterdag 11 augustus zijn in de voorverkoop kaartjes te koop voor € 15,00. Dit kan online via www.polderpop.com of bij één van onze voorverkoopadressen: SPAR Looijschelder in Leuth en Ooij, Primera Millingen aan de Rijn en Beek, Bruna Groesbeek. Op de voorverkoopadressen graag contant betalen. De voorverkoop loopt tot en met vrijdag 10 augustus. Op de festivaldag kosten de kaartjes € 17,50, ze zijn dan alleen online en aan de toegangspoort van het festival verkrijgbaar.

Zaterdag 11 augustus, 18:30 uur: PolderPop Roots & More

Zondag 12 augustus, 13:00 uur: PolderPop (gratis)

Klaproosstraat (naast de Vriendenkring) in Leuth

Meer informatie via www.polderpop.com

Meer berichten