TipischNijmegen! 2018 gaat niet door

Nijmegen - De 2e editie van TipischNijmegen! laat nog even op zich wachten. Het evenement wat oorspronkelijk gepland stond van 30 augustus tot en met 2 september gaat niet door. "Het is de organisatie niet gelukt de vergunning tijdig rond te krijgen. Er is in overleg met de deelnemende restaurants nog wel gekeken naar een nieuwe datum later in het najaar, maar dat bleek te lastig haalbaar. Het vizier wordt nu verder vooruit gezet, waarbij alle opties nog open staan."

Bij TipischNijmegen! richten Nijmeegse restaurants 4 dagen lang hun eigen (tipi)tenten in tot soort van mini-restaurant. Ze serveren het publiek een voorproefje van hun menukaart en presenteren hun kooktalent. De toegang is gratis, er is entertainment en alles en iedereen die deelneemt is lokaal; programmering, personeel, sponsorend bedrijfsleven, culturele partijen, leveranciers. "Het foodfestival vond vorig jaar voor het eerst plaats in het Julianapark en viel goed in de smaak bij het publiek. Ondanks flinke regenbuien waren er duizenden bezoekers en waren de reacties zeer positief. De meeste deelnemende restaurants van vorig jaar deden ook dit jaar weer mee. Daarnaast hadden zich ook al enkele nieuwkomers gemeld. Voor de nieuwe datum moesten er echter te veel van hen noodgedwongen afhaken, waardoor het niet meer reëel werd het event door te laten gaan", aldus de organisatie.

De organisatie baalt flink van het feit dat de geplande datum niet gelukt is. "Daarbij willen wij benadrukken dat de gemeente hierin niets te verwijten valt en tonen wij begrip voor het gekozen standpunt dat omwonenden tijdig op de hoogte moeten kunnen worden gebracht. Ook is er veel waardering voor de flexibiliteit van de deelnemende restaurants, die zeer bereid waren mee te denken. Dit alles zorgt voor de nodige energie om vooruit te kijken naar een nieuwe datum."

Mensen die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen rondom TipischNijmegen! worden verwezen naar de website (www.tipischnijmegen.nl) en Facebookpagina (www.facebook.com/tipischnijmegen). Hier zal het zo snel mogelijk gecommuniceerd worden wanneer er een nieuwe datum bekend is.

Meer berichten