Joris Linsen zoekt voormalig Nijmeegs echtpaar

Nijmegen - In de nieuwe vierdelige tv-serie 'Joris zoekt troost' van KRO-NCRV maakt Joris Linsen een reis door de tijd en kijkt hoe Nederlanders omgaan met rouw en verlies. Van de watersnood in Marken in 1916 tot de aanslag op de MH17, van de dood van Koningin Wilhelmina tot de begrafenis van André Hazes. Waar vonden we troost in tijden van rouw?

Linsen wil graag in contact komen met het echtpaar Johnny Schram (geboren in 1928) en Elisabeth Spoelstar (geboren in 1940). Zij woonden in 1976/77 in de Nijmeegse wijk Dukenburg (Zwanenveld 3530). Dit boeddhistische ouderpaar kwam in de jaren 1976-1977 in het nieuws omdat zij de as van hun gestorven zoontje Jürgen Dieter thuis wilden bewaren in een huisaltaar. In krantenartikelen uit die tijd geven zij aan dat dit bij boeddhisten gebruikelijk is. In Nederland mocht het destijds niet. Ze spanden daarom een rechtszaak aan maar verloren. Daarop zijn zij naar Duitsland verhuisd waar zij de as wel bij zich mochten houden.

"We willen deze mensen heel graag vinden en zouden het bijzonder vinden als ze hun verhaal zouden willen vertellen. De troost van de as dichtbij je te mogen houden. We zijn op zoek naar mensen die het echtpaar hebben gekend en weten waar zij naar toe zijn vertrokken. Of die kunnen vertellen welke beroepen zij uitoefenen of wat dan ook, dat ons nieuwe aanknopingspunten geeft om verder te speuren", aldus Kalien Blonden, redacteur KRO Kruispunt TV. Voor nadere info: tel. 035-6713411 of 06-24839008 of mail naar kalien.blonden@kro-ncrv.nl of stuur een bericht naar Kalien Blonden, Postbus 200, 1200 AE Hilversum.

Meer berichten