Foto: Raoul van Meel
Foto: Raoul van Meel

Ontdek het Romeinse leven in Museumpark Orientalis

Heilig Landstichting - Ontdek het echte Romeinse leven in Museumpark Orientalis tijdens het Via Romana Festival op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. "Elk jaar trekt dit festival duizenden bezoekers. Ook dit jaar belooft het spectaculair te worden: ruim 75 re-enactors uit Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland laten de nadagen van het Romeinse Rijk zien. Orientalis verandert in een heus Romeins dorp waar je ervaart hoe het vroeger was", aldus het Museumpark.

Je kunt zien hoe er gevochten werd, de soldaten marcheren door de straten maar laten naast het soldaat zijn ook hun eigen beroepen zien. Op beide dagen is om 15.00 uur een interactieve demonstratie. Er zijn roofvogels te zien, ambachtslieden laten hun vakmanschap zien zoals worsten roken volgens een eeuwenoud recept van kruiden en specerijen, het vlechten van manden en het slaan van touwen.

Voor de kinderen komt Bomba de Romein langs: doe mee met marcheren, luister naar zijn spannende verhalen en knutsel zelf een echte Romeinse uitvinding. Het Museumpark is vanaf 11.00 uur geopend. Dit weekend betaalt iedere bezoeker 1 euro toeslag.

Museumpark Orientalis is gevestigd aan de Profetenlaan 2 in Heilig Landstichting.

www.museumparkorientalis.nl

Meer berichten