Nieuwe trainer/coach voor TBG Dragons

Wijchen - TBG Dragons uit Wijchen breidt haar staf voor het komende seizoen uit met de komst van trainer/coach Vincent van Sliedregt. Per maandag 20 augustus start Van Sliedregt samen met Matthew Otten en Ruben Nentenaar de trainingen voor de talenteams van TBG Dragons.

Otten is verantwoordelijk voor de opleiding van het U12 team en het U21 team. Nentenaar neemt U14 onder zijn hoede en met de komst van Van Sliedregt hebben het U16 team en het U18 team nu ook een trainer/coach. Alle teams komen ook dit seizoen weer uit op het hoogste Jeugdniveau.

Otten is uiterst tevreden met de komst van Van Sliedregt met wie hij eerder reeds een aantal jaar heeft samengewerkt: "Vincent is een gedreven coach die veel ervaring heeft opgedaan in het begeleiden van jeugdige sporters. Wat betreft aanpak en visie vullen we elkaar prima aan. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking binnen de jeugdopleiding van TBG Dragons."

Van Sliedregt was de laatste jaren hoofdcoach van het U24 team van Forward Lease Rotterdam Basketball en tevens assistent coach bij het DBL team van Rotterdam. Als technisch directeur van Eurosteps America is hij verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van basketballclinics zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Binnen Rotterdam heeft hij programma's opgezet en begeleid ten behoeve van jeugdigen die behoren tot risicogroepen. Sport werd hierbij ingezet om te werken aan motivatie, doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslagen, discipline en teamwork.

TBG Dragons blijft op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde (assistent)coaches voor verdere uitbreiding van haar coachingstaf. Daarbij bieden ze ook eventueel de juiste opleiding aan.

Meer berichten