Loop mee met de Prinsjesestafette

Nijmegen - De week voorafgaand aan Prinsjesdag staat in Den Haag de provincie Gelderland in het spotlicht en wordt zaterdag 15 september een programma rond Food, Sport en Health gepresenteerd. Daaraan voorafgaand is de Prinsjesestafette, een vierdaagse wandeltocht vanuit Nijmegen met een intocht over de 'Via Gladiola' in Den Haag. Inwoners van Gelderland worden uitgenodigd de tocht mee te lopen.

Samen met bestuurders van Gelderse gemeenten kun je op één of meer dagen meewandelen. Start is op maandag 10 september op het Vierdaagseplein In Nijmegen en de intocht is donderdag 13 september in Den Haag. De tocht is in 10 etappes opgeknipt, met afstanden tussen 17 en 28 km. Wie één of meer trajecten van de wandeltocht wil meelopen, kan zich aanmelden via www.gelderland.nl/Prinsjesfestival. De organisatie van de tocht is in handen van Stichting 4Daagse. Deelname is gratis. Per traject is ruimte voor 100 deelnemers en inschrijven kan tot 31 augustus. Iedere aangemelde wandelaar krijgt een t-shirt met 'Prinsjesestafette - Gelderland levert Den Haag mooie streken'.

Op zaterdag 15 september wordt op Het Plein en De Hofplaats in Den Haag een programma met muziek, mode en food aangeboden, uiteraard afkomstig uit Gelderland. Vanaf 12.00 uur is er op Het Plein van alles te beleven. Het Gelders programma rond Food, Health en Sport staat stil bij de sterke punten van Gelderland: van de Vierdaagse-wandelmars tot de natuurfilm 'Wild op de Veluwe' en van Gelderse mode tot de herdenkingen van '75 jaar vrijheid'.

Meer berichten