Wereldcongres over Duurzaam Toerisme

Nijmegen - Hoe kunnen toeristische verblijven duurzamer gemaakt worden? Hoe kun je klimaatneutraal reizen? Hoe motiveer je Nederlanders duurzamer te reizen? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens Wereld Toerisme Dag op donderdag 27 september als in Nijmegen het internationale Wereld Toerisme Event (#WTE18) plaatsvindt. Dit congres is mede door de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland mogelijk gemaakt en wordt door burgemeester Bruls geopend.

De deelnemers aan dit congres over duurzaam toerisme zijn bedrijven uit de toeristische sector, zoals hotels, vakantieparken, touroperators, recreatie- en horecabedrijven, toeleveranciers en overheden. Nijmegen heeft als European Green Capital al enkele bedrijven binnen haar grenzen die voorop lopen in duurzaamheid en die tijdens het congres daarover presenteren.

Onderdelen van het programma zijn:
-         Circulaire economie voor accommodaties (over pilot van 10 hotels)
-         Klimaatneutraal reizen (door NHTV en SNP)
-         Hoe motiveer je Nederlanders duurzamer te reizen? (door Milieu Centraal)
-         Innovatie en toerisme (door professor Nyenrode Business Universiteit/ Radboud Universiteit)

Aan het einde van het congres worden de zogenaamde 'Green Destination Awards' uitgereikt aan bestemmingen, die duurzaam toerisme stimuleren. De gemeente Nijmegen heeft zich daar ook voor aangemeld. Nijmegen is dit jaar bezig met de voorbereidingen van een uitvoeringsagenda vrijetijdseconomie, waarbij ook bedrijven uit de toeristische sector betrokken zullen worden. De gemeente nodigt Nijmeegse bedrijven dan ook nadrukkelijk uit om deel te nemen aan dit congres, om te horen welke kansen verduurzaming van het bedrijf biedt en wat er op dat gebied mogelijk is.

Meer informatie en aanmelden: www.wereldtoerismeevent.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden