Bruls: "Ook na Prinsjesdag blijven wij ons inzetten om het goede werk dat in onze regio verricht wordt onder de aandacht te brengen!"
Bruls: "Ook na Prinsjesdag blijven wij ons inzetten om het goede werk dat in onze regio verricht wordt onder de aandacht te brengen!" (Foto: )
In gesprek met de burgemeester

Wandelestafette Prinsjesdag

Maandagochtend hing er op de Wedren een soort Vierdaagsesfeer. Toen was de aftrap van een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag. Burgemeester Bruls vertelt over de achtergronden.

Waarom deze estafette?
Elk jaar vindt in aanloop naar Prinsjesdag het Prinsjesfestival plaats. Steeds staat daar een provincie centraal. Dit jaar is dat Gelderland. Maandagochtend startte dit festival met een wandeltocht naar Den Haag. In drie dagen, in een aantal etappes, lopen mensen uit Gelderland samen met bestuurders naar Den Haag. En waar kun je zo'n estafette beter beginnen dan in Nederlands wandelstad nummer 1?

Wat is het doel?

Gelderland, en ook alle gemeenten uit onze provincie, krijgen de kans zich te presenteren in Den Haag. Er zal donderdag op en rond het Binnenhof van alles over Gelderland te horen en zien zijn. Over projecten, toerisme, economie en noem maar op. Er komt zelfs voor het laatste stukje van de estafette een heuse Via Gladiola, waarbij Nijmeegse bestuurders aanwezig zijn.

Wat wilt u laten zien?

Aandacht vragen voor belangrijke Nijmeegse en Gelderse zaken in Den Haag is een proces dat er doorlopend is. Dit Prinsjesfestival geeft ons de mogelijkheid om wat extra belangstelling te krijgen. Zo kunnen we niet genoeg benadrukken dat er in Nijmegen op het gebied van volksgezondheid veel gebeurt. Er is veel samenwerking tussen startende bedrijven en Radboud. En zo hebben meer Gelderse gemeenten en ook de provincie hun speerpunten waarvoor aandacht gevraagd wordt. En we kunnen niet genoeg benadrukken dat we als gemeenten binnen de regio Arnhem Nijmegen veel samenwerken op het gebied van economie, toerisme en mobiliteit.

Tevreden over de estafette?
De start maandag was goed, want er waren meer dan 150 deelnemers en veel aandacht van de media. Dus ik ben tot nu toe tevreden over het Prinsjesfestival en de estafette, dat ook een middel is om publiciteit los te maken. Ook na Prinsjesdag blijven wij als Nijmeegse en Gelderse bestuurders doorlopend voor en achter de schermen ons inzetten om het goede werk dat in onze regio verricht wordt onder de aandacht te brengen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden