Alle medewerkers van Tot Hier!
Alle medewerkers van Tot Hier! (Foto: Arno Kemperman)

Tot Hier! telt twee winnaars

Nijmegen - Zaterdag 15 september vond in het uitverkochte theater De Lindenberg in Nijmegen de eerste editie van Tot Hier! de Nijmeegse improbattle plaats. De hele avond werd er in twee zalen geïmproviseerd in theatersportvorm. In twee poules speelden zes Nijmeegse theatersport/improvisatietheaterverenigingen (Binnenste Buiten, Buiten Bereik, Collectief XX (voor de gelegenheid Collectief XXS), TAS (voor de gelegenheid Rugtas), Extra Stout en Pas op, Zwenkt uit! tegen elkaar. Op basis van emoties, relaties, locaties en andere suggesties van het publiek speelden de acteurs volledig geïmproviseerde scènes.

Zo werd er relatietherapie toegepast op basis van tandenpoetsen, de steen der wijzen werd gevonden en werden er kasten gemaakt met kettingzagen. Het publiek kende na afloop van de wedstrijden punten toe aan de teams. Dit alles onder muzikale begeleiding van Jan Pieter Maaijwee en Michel Berends op piano.

De winnaars van de beide poules, Rugtas en Binnenste Buiten, namen het uiteindelijk tegen elkaar op in een zinderende finale. Nadat er een moordmysterie en familieproblemen opgelost werden, het publiek zag hoe het er echt eraan toe gaat bij een reddingbrigade en er liefde werd gevonden tijdens een achtbaanritje was het aan het publiek om een winnaar aan te wijzen. Na een razend spannende stemming werd de eindstand 61-61 De eerste editie van Tot hier! kent derhalve twee winnaars!

Naast de geweldige eer, en de titel Winnaar van Tot hier! 2018, delen de winnende team nog een bijzondere prijs: een geit! Een geit in de kinderboerderij van het Goffertpark draagt vanaf nu de naam Binnenste Buiten en Rugtas.